r
Nosalty Logó

Kenyérlángos Schliszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Schliszi
Kenyérlángos Schliszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1288 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 252 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1875.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    1187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1288 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.7 g

Zsír

  • Összesen
    220.6 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7503 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1610 mg
  • Nátrium
    4748 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    617.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    949.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    646 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 5154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vízben teljesen feloldjuk a cukrot, majd elkezdjük melegíteni. Ha már meleg, de még bele tudjuk dugni az ujjunkat, abbahagyjuk a melegítést, és mehet bele az élesztő. Várunk, amíg felfut.
  2. A lisztet egy nagy tálba rakjuk, hozzáadjuk a sót. Az asztalon hagyjuk a lisztet, mert a gyúrás közben szükségünk lehet rá. Beleütjük a tojást is a tálba. Ha az élesztő kész, apránként hozzáadjuk a tojáshoz és a liszthez. Óvatosan, hiszen lehet, hogy nem veszi fel az összes vizet a tésztánk.
  3. Dagasztó mozdulatokkal meggyúrjuk. Ha összeállt a tésztánk, hozzáadjuk az olajat, és még azzal is összedolgozzuk. Ha kész, letakarjuk a tál tetejét konyharuhával, és meleg helyen 45-50 percig kelesztjük. Előmelegítjük a sütőt.
  4. Ha minimum a duplájára kelt, kivesszük a tálból, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Lisztes kézzel elegyengetjük, hogy mindenhol azonos vastagságú legyen.
  5. Betesszük a sütőbe, és kb. 15 percig sütjük. Tűpróba!

A tetejére

  1. Mialatt sül a tésztánk, a fokhagymát apróra vágjuk (vagy fokhagymanyomóval pürésítjük), és a tejfölhöz adjuk. A kolbászt, a bacont és a hagymát apróra vágjuk.
  2. Ha kész a tésztánk, a sütőből kivéve megkenjük a fokhagymás tejföllel. Ne aggódjunk, ha lefolyik, a sütés alatt be fogja szívni a tészta. Majd jöhet a bacon, a kolbász és végül a hagyma.
  3. Még 15-20 percig sütjük, aztán már tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8110
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kenyérlángos Schliszi konyhájából
Schliszi 7 recept

Mindig féltem a kelt tésztás dolgok készítésétől, hiszen nem egy könnyű mutatvány. Aztán egy reggelen felkeltem és eldöntöttem, ma van AZ a nap. Így Édesanyukámmal való telefonos konzultáció után, így sikerült. :) A feltét mindenki ízlése szerint variálhatja, nálunk ez a favorit. :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...