r
Nosalty Logó

Kenyérlángos Schliszi konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Schliszi
Kenyérlángos Schliszi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

1288
Kalória
40.4g
Fehérje
154.3g
Szénhidrátok
55.1g
Zsír
237.3g
Víz
118.4g
Koleszterin
6.5g
Rost
6.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1288 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 252 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1875.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    1187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    237.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1288 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.7 g

Zsír

  • Összesen
    220.6 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7503 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1610 mg
  • Nátrium
    4748 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    617.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    949.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    646 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 5154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vízben teljesen feloldjuk a cukrot, majd elkezdjük melegíteni. Ha már meleg, de még bele tudjuk dugni az ujjunkat, abbahagyjuk a melegítést, és mehet bele az élesztő. Várunk, amíg felfut.
  2. A lisztet egy nagy tálba rakjuk, hozzáadjuk a sót. Az asztalon hagyjuk a lisztet, mert a gyúrás közben szükségünk lehet rá. Beleütjük a tojást is a tálba. Ha az élesztő kész, apránként hozzáadjuk a tojáshoz és a liszthez. Óvatosan, hiszen lehet, hogy nem veszi fel az összes vizet a tésztánk.
  3. Dagasztó mozdulatokkal meggyúrjuk. Ha összeállt a tésztánk, hozzáadjuk az olajat, és még azzal is összedolgozzuk. Ha kész, letakarjuk a tál tetejét konyharuhával, és meleg helyen 45-50 percig kelesztjük. Előmelegítjük a sütőt.
  4. Ha minimum a duplájára kelt, kivesszük a tálból, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Lisztes kézzel elegyengetjük, hogy mindenhol azonos vastagságú legyen.
  5. Betesszük a sütőbe, és kb. 15 percig sütjük. Tűpróba!

A tetejére

  1. Mialatt sül a tésztánk, a fokhagymát apróra vágjuk (vagy fokhagymanyomóval pürésítjük), és a tejfölhöz adjuk. A kolbászt, a bacont és a hagymát apróra vágjuk.
  2. Ha kész a tésztánk, a sütőből kivéve megkenjük a fokhagymás tejföllel. Ne aggódjunk, ha lefolyik, a sütés alatt be fogja szívni a tészta. Majd jöhet a bacon, a kolbász és végül a hagyma.
  3. Még 15-20 percig sütjük, aztán már tálalhatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mindig féltem a kelt tésztás dolgok készítésétől, hiszen nem egy könnyű mutatvány. Aztán egy reggelen felkeltem és eldöntöttem, ma van AZ a nap. Így Édesanyukámmal való telefonos konzultáció után, így sikerült. :) A feltét mindenki ízlése szerint variálhatja, nálunk ez a favorit. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ropogós tócsnigofri

A tócsnit több módszerrel is ropogósra süthetjük: serpenyőben, tepsiben, de akár gofrisütőben is készülhet. Így extrán roppanós lesz a külseje, plusz izgalmas formát is kap. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!