Kenyérlángos Schliszi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Schliszi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
100g víz0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
13g friss élesztő13 kcal
-
188g finomliszt683 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
18 kcal
A tetejére
-
2g fokhagyma3 kcal
-
83g tejföl163 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
38g bacon147 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
Összesen
1288
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
400g víz0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
750g finomliszt2730 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
71 kcal
A tetejére
-
9g fokhagyma12 kcal
-
330g tejföl653 kcal
-
200g kolbász904 kcal
-
150g bacon590 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
Összesen
5154
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
19.5g víz0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
2.4g friss élesztő3 kcal
-
36.5g finomliszt133 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
A tetejére
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
16.1g tejföl32 kcal
-
9.7g kolbász44 kcal
-
7.3g bacon29 kcal
-
4.4g lilahagyma2 kcal
Összesen
252
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.4 g
Zsír
-
Összesen 55.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1875.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 402 mg
-
Nátrium 1187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 237.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
1288
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 161.7 g
Zsír
-
Összesen 220.6 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 474 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7503 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 317 mg
-
Kálcium 537 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 1610 mg
-
Nátrium 4748 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 617.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 949.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 503 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 646 micro
-
Kolin: 378 mg
-
Retinol - A vitamin: 493 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 396 micro
Összesen
5154
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 dl víz
-
1 csapott ek cukor
-
50 g friss élesztő
-
75 dkg finomliszt
-
2 csipet só
-
1 db tojás
-
1 ek napraforgó olaj
A tetejére
-
3 gerezd fokhagyma
-
330 g tejföl
-
20 dkg kolbász
-
15 dkg bacon
-
1 közepes fej lilahagyma
Elkészítés
A tésztához
- A vízben teljesen feloldjuk a cukrot, majd elkezdjük melegíteni. Ha már meleg, de még bele tudjuk dugni az ujjunkat, abbahagyjuk a melegítést, és mehet bele az élesztő. Várunk, amíg felfut.
- A lisztet egy nagy tálba rakjuk, hozzáadjuk a sót. Az asztalon hagyjuk a lisztet, mert a gyúrás közben szükségünk lehet rá. Beleütjük a tojást is a tálba. Ha az élesztő kész, apránként hozzáadjuk a tojáshoz és a liszthez. Óvatosan, hiszen lehet, hogy nem veszi fel az összes vizet a tésztánk.
- Dagasztó mozdulatokkal meggyúrjuk. Ha összeállt a tésztánk, hozzáadjuk az olajat, és még azzal is összedolgozzuk. Ha kész, letakarjuk a tál tetejét konyharuhával, és meleg helyen 45-50 percig kelesztjük. Előmelegítjük a sütőt.
- Ha minimum a duplájára kelt, kivesszük a tálból, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Lisztes kézzel elegyengetjük, hogy mindenhol azonos vastagságú legyen.
- Betesszük a sütőbe, és kb. 15 percig sütjük. Tűpróba!
A tetejére
- Mialatt sül a tésztánk, a fokhagymát apróra vágjuk (vagy fokhagymanyomóval pürésítjük), és a tejfölhöz adjuk. A kolbászt, a bacont és a hagymát apróra vágjuk.
- Ha kész a tésztánk, a sütőből kivéve megkenjük a fokhagymás tejföllel. Ne aggódjunk, ha lefolyik, a sütés alatt be fogja szívni a tészta. Majd jöhet a bacon, a kolbász és végül a hagyma.
- Még 15-20 percig sütjük, aztán már tálalhatjuk is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 8123
- Feltöltés dátuma: 2015. január 24.
Receptjellemzők
Schliszi
7 recept
Mindig féltem a kelt tésztás dolgok készítésétől, hiszen nem egy könnyű mutatvány. Aztán egy reggelen felkeltem és eldöntöttem, ma van AZ a nap. Így Édesanyukámmal való telefonos konzultáció után, így sikerült. :) A feltét mindenki ízlése szerint variálhatja, nálunk ez a favorit. :)