r
Nosalty Logó

Kelt tésztás tökös pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kelt tésztás tökös pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

952
Kalória
23.3g
Fehérje
173.6g
Szénhidrátok
18.6g
Zsír
325g
Víz
30g
Koleszterin
10.8g
Rost
18.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 952 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 5709 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 147 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    325 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2335 micro
  • β-karotin
    11884 micro
  • β-crypt
    9720 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 952 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.8 g

Zsír

  • Összesen
    111.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4840.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    1358 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    822 mg
  • Foszfor
    1901 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1041.6 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    1950.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9425 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    353 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1129 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    14011 micro
  • β-karotin
    71302 micro
  • β-crypt
    58317 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 5709 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    362 micro
  • β-karotin
    1841 micro
  • β-crypt
    1506 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tököt megpucoljuk, lereszeljük, majd puhára pároljuk.
  2. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ha feljött, összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és kb. fél óráig kelesztjük meleg helyen.
  3. Ha a tök megpuhult, levesszük a tűzről, és ízlés szerint ízesítjük cukorral és fahéjjal. Hagyjuk hűlni.
  4. A megkelt tésztát 3 részre osztjuk. Az első részt egy nagy, kiolajozott tepsibe rakjuk és megkenjük a tök felével.
  5. Erre jön rá a második rész tészta, majd a tök maradék része, és arra rá a megmaradt tészta. A tetejét megkenjük tejjel elkevert tojással, vagy olajjal.
  6. Forró sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a teteje szép piros nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Főzés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Apukám tegnap hozott 5 hatalmas tököt, és megbeszéltük, hogy ma sütök egy nagy adag tököskalácsot. Már reggel fél kilenckor nekiláttam. Hát meg kell vallani, nem kis munka megpucolni, de lereszelni még több munkát vesz igénybe! Amikor kivettem a sütőből, rögtön fölvágtam, mert nagyon kiváncsi voltam, és, hát mit mondhatnék, igencsak megijedtem a látványtól. Azt hittem, hogy nyers maradt. De miután kihűlt, felvette az igazi formáját, és egy igazán szaftos kalács lett a végeredmény!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!