r
Nosalty Logó

Kelt tésztás tökös pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kelt tésztás tökös pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 952 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 5709 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 147 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    325 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2335 micro
  • β-karotin
    11884 micro
  • β-crypt
    9720 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 952 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.8 g

Zsír

  • Összesen
    111.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4840.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    1358 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    822 mg
  • Foszfor
    1901 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1041.6 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    1950.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9425 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    353 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1129 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    14011 micro
  • β-karotin
    71302 micro
  • β-crypt
    58317 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 5709 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    362 micro
  • β-karotin
    1841 micro
  • β-crypt
    1506 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tököt megpucoljuk, lereszeljük, majd puhára pároljuk.
  2. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ha feljött, összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és kb. fél óráig kelesztjük meleg helyen.
  3. Ha a tök megpuhult, levesszük a tűzről, és ízlés szerint ízesítjük cukorral és fahéjjal. Hagyjuk hűlni.
  4. A megkelt tésztát 3 részre osztjuk. Az első részt egy nagy, kiolajozott tepsibe rakjuk és megkenjük a tök felével.
  5. Erre jön rá a második rész tészta, majd a tök maradék része, és arra rá a megmaradt tészta. A tetejét megkenjük tejjel elkevert tojással, vagy olajjal.
  6. Forró sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a teteje szép piros nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 24785
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 24.

Ajánló

A tököt körülbelül fél óráig pároltam, de ez a tök fajtájától függ. Sűrűn kell kevergetni, mert máskülönben leég! Ha kész, a tetejét meg lehet szórni porcukorral, így még ínycsiklandóbbnak néz ki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukám tegnap hozott 5 hatalmas tököt, és megbeszéltük, hogy ma sütök egy nagy adag tököskalácsot. Már reggel fél kilenckor nekiláttam. Hát meg kell vallani, nem kis munka megpucolni, de lereszelni még több munkát vesz igénybe! Amikor kivettem a sütőből, rögtön fölvágtam, mert nagyon kiváncsi voltam, és, hát mit mondhatnék, igencsak megijedtem a látványtól. Azt hittem, hogy nyers maradt. De miután kihűlt, felvette az igazi formáját, és egy igazán szaftos kalács lett a végeredmény!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...