r
Nosalty Logó

Kelt tésztába fűzött virsli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
B.Tommy
Kelt tésztába fűzött virsli
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A fonathoz és a tészta megkenéséhez

A tepsi előkészítéséhez

1128
Kalória
38.6g
Fehérje
140g
Szénhidrátok
43g
Zsír
116.4g
Víz
264.7g
Koleszterin
5.3g
Rost
5.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A fonathoz és a tészta megkenéséhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1128 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A fonathoz és a tészta megkenéséhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 4507 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A fonathoz és a tészta megkenéséhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 260 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3017.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    1996 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    116.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 1128 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.5 g

Zsír

  • Összesen
    172.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1059 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12070.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    397 mg
  • Kálcium
    1567 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1834 mg
  • Nátrium
    7984 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    465.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    928 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    922 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 4507 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a tejben cukorral felfuttatjuk.
  2. A többi hozzávalóból (virsli és a tojás kivételével) tésztát gyúrunk, majd megkelesztjük.
  3. Egy nagy tepsit kikenünk olajjal, és belenyomkodjuk a tésztát.
  4. A tepsi szélein 2 cm-t kihagyva, kb. 3 cm-s réseket vágunk.
  5. A rések közé fűzzük a hosszában félbevágott virsliket.
  6. A virslivel egyszer felülről, majd alulról fűzve haladunk, és soronként ellentétesen.
  7. Felvert tojással megkenjük a tetejét, és előmelegített sütőbe tesszük.
  8. 180°-on kb. 30 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Ez az étel könnyen elkészíthető, gyors és finom vacsora, melyet ehetünk fokhagymás tejföllel, ketchuppal, mustárral, majonézzel ízlés szerint. Jó étvágyat hozzá!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!