r
Nosalty Logó

Kelkáposztás gulyásleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kelkáposztás gulyásleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

304
Kalória
34.8g
Fehérje
16.7g
Szénhidrátok
10.5g
Zsír
433.4g
Víz
91.5g
Koleszterin
3.5g
Rost
3.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2430 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    433.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    598 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    278.6 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8136 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    3043 mg
  • Nátrium
    3721 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    3467.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1311 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    52 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    348 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    1171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4782 micro
  • β-karotin
    13348 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1339 micro
Összesen 2430 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk.
  2. A pirospaprikát rászórjuk, borsozzuk, elkeverjük, és megpirítjuk.
  3. Közben a marhahúst felkockázzuk. A hagymára dobjuk, és pár percig együtt pároljuk.
  4. Addig a paradicsomot felkockázzuk, a paprikát kimagozzuk, feldaraboljuk. A húshoz adjuk.
  5. Forró vízzel felengedjük, és majdnem puhára pároljuk. Ne rotyogjon, csak gyöngyözve forrjon.
  6. Amikor a hús már majdnem kész, meghámozzuk a sárgarépát, felkarikázzuk, a levesbe dobjuk. Ha kell, forró vízzel felengedjük.
  7. A burgonyát is meghámozzuk, felkockázzuk, a levesbe dobjuk. A majoránnát és köménymagot is hozzáadjuk. Annyi forró vizet adunk hozzá, hogy éppen csak ellepje.
  8. A kelkáposzta külső leveleiből lefejtünk kb. 6-ot, megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk, és a levesbe dobjuk. Forró vízzel felönthetjük, ha szükséges.
  9. Ha minden megpuhult, sózzuk. Melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 150 perc

Ezután mindig kelkáposztával készítem majd, még a párom is így kéri.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!