Kelbimbó hagymával, baconnel és tükörtojással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
569
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1136
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.9 g
Zsír
-
Összesen 46.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1303.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 358 mg
-
Nátrium 607 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 279.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 262 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 437 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1679 micro
Összesen
569
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 93.5 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 552 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2606.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 508 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 716 mg
-
Nátrium 1214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 559 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 597 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 172 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 328 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 390 mg
-
Retinol - A vitamin: 524 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 874 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3358 micro
Összesen
1136
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 426 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kelbimbó szárvégét vágjuk le, a külső leveleket szedjük le, majd vágjuk félbe. A lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vágjuk fel kissé vastagabb szeletekre. A bacont vágjuk fel kisebb kockákra.
- Egy serpenyőbe tegyük bele a felkockázott bacont, adjuk hozzá az olívaolajat, majd süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.
- A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, hevítsük fel, majd tegyük bele a felszeletelt hagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen.
- Ezután adjuk hozzá a félbevágott kelbimbót, facsarjuk rá a citromlevet, öntsük fel a vízzel, majd a serpenyőt résnyire lefedve, pároljuk puhára. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
- Amikor a kelbimbó puhára párolódott, üssük rá a tojásokat, majd addig süssük, míg a tojás ízlésünk szerint megsül. (ízlés szerint süthetjük a tojásokat lágyabbra, vagy majdnem keményre)
- Tálalás előtt reszeljük rá a sajtot, szórjuk meg a félretett és előzőleg pirosra, ropogósra sütött baconnel, majd úgy kínáljuk.
- Receptkönyvben: 162
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 2013
- Feltöltés dátuma: 2022. október 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept