r
Nosalty Logó

Kekszes kosárka alap

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mewick
Kekszes kosárka alap
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 2797 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    197.8 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    911 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1619 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1591 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 2797 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 470 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kekszet ledaráljuk, ha nincs darálónk, lehet darált háztartási kekszet is venni, de kloffolóval is össze lehet törni.
  2. A 12-es muffinformát kikenjük zsiradékkal, még a teflonost is célszerű, sőt zsírpapírból lehet vágni kis korongokat a mélyedések aljára, akkor biztosan nem ragadnak bele a kosárkák a formába sütés közben.
  3. A darált kekszet összekeverjük a zsiradékkal, a vaníliás cukorral, végül a két tojással. Nem baj, ha morzsolódós marad.
  4. A kekszmasszát elosztjuk a muffinsütő 12 mélyedésében, majd belenyomkodjuk, hogy szép egyenletes falvastagságú kosárkákat kapjunk.
  5. Előmelegített sütőben sütjük. Ha valaki extra pirosan szereti, akkor +5 percet lehet még sütni, folyamatosan ellenőzizve, nehogy megégjen.
  6. A kosárkákat ne hagyjuk kihűlni a formában, még langyosan vegyük ki, nehogy "bepárásodjanak", akkor jó a kosárka, ha jó ropogós.
  7. Ha tettünk a kosárkák aljára zsírpapír korongokat, azokat ne felejtsük lehúzni.
  8. Máris megtölthetők, de páramentesen becsomagolva viszonylag sokáig elállnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 13396
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A muffinsütőt most sem tudtam eltenni. A kosárka nagyon praktikus alap, ha van időm, akkor többet csinálok, mert gyorsan megtölthető pudinggal vagy túrós, joghurtos krémekkel és gyümölcsel, csokival vagy tejszínnel díszítve, igazán változatos, gyors és finom desszert, ha hirtelen kell összedobni valamit. Először az egyik vanília őrült ismerősömnek csináltam ilyen kosárkákat, mivel  pudingot nem akartam csak úgy "pucéran" tálalni. Annyira ízlett neki, hogy rögtön megevett vagy 5 db-ot, csak úgy magában vaníliásan. Én is mohó voltam, mert meg sem vártam, hogy kicsit kiolvadjon a mirelit áfonya, fagyosan rányomtam a pudingra, és már ettem is. A "tésztával" megszenvedtem, mert sokféle receptet kipróbáltam, de mindegyik beleragadt a formába, vagy belekelt teljesen, és nem maradt semmi hely a krémnek, vagy belekelt a lesúlyozó lencsé közé is, és fél óra volt, mire kikaparásztam a szemeket. Ezzel a kekszes megoldással, ha nem kell a darálással vacakolni, akkor pillanatok alatt elkészíthetünk egy remek sütemény alapot, ami könnyedék kijön a formából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...