Kék panna cotta eper-narancsmártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A panna cottához
-
125g habtejszín365 kcal
-
13g curacao szirup35 kcal
-
3g lapzselatin11 kcal
-
15g vaníliás cukor58 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Az eper-narancsmártáshoz
-
75g eper23 kcal
-
65g narancs22 kcal
-
25g őszibaracklekvár70 kcal
-
20 kcal
-
8g likőr25 kcal
Összesen
634
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A panna cottához
-
500g habtejszín1460 kcal
-
50g curacao szirup142 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
-
60g vaníliás cukor232 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Az eper-narancsmártáshoz
-
300g eper90 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
100g őszibaracklekvár278 kcal
-
80 kcal
-
30g likőr98 kcal
Összesen
2530
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A panna cottához
-
37.1g habtejszín108 kcal
-
3.7g curacao szirup10 kcal
-
0.9g lapzselatin3 kcal
-
4.5g vaníliás cukor17 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
Az eper-narancsmártáshoz
-
22.3g eper7 kcal
-
19.3g narancs7 kcal
-
7.4g őszibaracklekvár21 kcal
-
2.2g gránátalma szirup6 kcal
-
2.2g likőr7 kcal
Összesen
187
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 40.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.4 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 201.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 368 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 355 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
634
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 160.5 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 572 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1324.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 501 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 435 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 257.5 g
-
Cukor 218 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 805 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1471 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 280 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 1421 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 464 micro
-
β-crypt 221 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 318 micro
Összesen
2530
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 98.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
A panna cottához
-
5 dl habtejszín
-
50 ml curacao szirup
-
6 db lapzselatin
-
6 csomag vaníliás cukor
Az eper-narancsmártáshoz
-
1 db narancs
-
10 dkg őszibaracklekvár
-
30 ml gránátalma szirup
Elkészítés
A panna cottához
- Előző nap összeállítjuk a panna cottát.
- A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral, az ízlés szerinti cukorral és a citromhéjjal felforraljuk.
- Hozzáadjuk a Blue Curacao-t, és 10 percig lassan forrni hagyjuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint.
- Egy őzgerincformát kibélelünk folpack-kal, és a masszát egy szűrőn keresztül az őzgerincformába öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük, ha a teteje kicsit dermed, a folpack-ot ráhajtjuk, és 24 órán át hűtjük.
- Másnap elkészítjük az eper-narancsmártást. A narancsot kifilézzük: meghámozzuk, gerezdjeire szedjük, majd minden gerezdet megszabadítunk a hártyáktól. Mixerbe tesszük, hozzáadjuk a mártás hozzávalóit - az epret, az őszabaracklekvárt, a baracklikőrt, a gránátalmaszirupot -, és összekeverjük, majd egy sűrű szövésű szűrőn átnyomjuk, hogy az epermagok ne maradjanak benne.
- Elővesszük a hűtőből az őzgerincformát, a folpack-ot felhajtjuk, egy vágódeszkát helyezünk a panna cotta tetejére, és megfordítjuk. Levesszük róla a formát, lehúzzuk a fóliát, és a kész desszertet éles késsel felszeleteljük.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4969
- Feltöltés dátuma: 2011. május 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A Blue Curacao adja az igazi különlegességét ennek az igazán egzotikus, színes desszertnek.