r
Nosalty Logó

Kék panna cotta eper-narancsmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kék panna cotta eper-narancsmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A panna cottához

Az eper-narancsmártáshoz

Összesen 634 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A panna cottához

Az eper-narancsmártáshoz

Összesen 2530 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A panna cottához

Az eper-narancsmártáshoz

Összesen 187 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 634 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    160.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1324.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    805 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1421 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    221 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 2530 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A panna cottához

Az eper-narancsmártáshoz

Elkészítés

A panna cottához

  1. Előző nap összeállítjuk a panna cottát.
  2. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral, az ízlés szerinti cukorral és a citromhéjjal felforraljuk.
  3. Hozzáadjuk a Blue Curacao-t, és 10 percig lassan forrni hagyjuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint.
  4. Egy őzgerincformát kibélelünk folpack-kal, és a masszát egy szűrőn keresztül az őzgerincformába öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük, ha a teteje kicsit dermed, a folpack-ot ráhajtjuk, és 24 órán át hűtjük.
  5. Másnap elkészítjük az eper-narancsmártást. A narancsot kifilézzük: meghámozzuk, gerezdjeire szedjük, majd minden gerezdet megszabadítunk a hártyáktól. Mixerbe tesszük, hozzáadjuk a mártás hozzávalóit - az epret, az őszabaracklekvárt, a baracklikőrt, a gránátalmaszirupot -, és összekeverjük, majd egy sűrű szövésű szűrőn átnyomjuk, hogy az epermagok ne maradjanak benne.
  6. Elővesszük a hűtőből az őzgerincformát, a folpack-ot felhajtjuk, egy vágódeszkát helyezünk a panna cotta tetejére, és megfordítjuk. Levesszük róla a formát, lehúzzuk a fóliát, és a kész desszertet éles késsel felszeleteljük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4969
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Blue Curacao adja az igazi különlegességét ennek az igazán egzotikus, színes desszertnek.

Hozzávalók

A panna cottához

Az eper-narancsmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...