adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 33% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75 g
Zsír
-
Összesen 50 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4100 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 2850 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 1250 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 0 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1400
kcal
- 33% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 300 g
Zsír
-
Összesen 200 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16400 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11400 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 5000 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 400 g
-
Cukor 400 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 0 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
5600
kcal
- 33% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Szelén
-
Vas
TOP vitaminok
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 0 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
56
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A készítése úgy indul, mintha kecskesajtot készítenénk. A tejet 36 fokra melegítjük.
- Hozzáadjuk a CaCl2 -t.
- Folyamatos keverés közben 40 fokig melegítjük, majd elzárjuk a gázt.
- Hozzáadjuk a tejoltót.
- 1 órán át pihentejük.
- Amikor a tej "megvastagodott", felkockázzuk.
- 15 percig kevergetjük, majd alágyújtunk, és felforraljuk.
- Géz vagy pelenka segítségével lecsöpögtetjük.
- Amikor megfelelőnek találjuk az állagát, edénybe tesszük.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 20193
- Feltöltés dátuma: 2011. július 11.
Ajánló
Sós és édes ételek készítéséhez egyaránt felhasználható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nos itt a túró is kecsketejből. Kicsit édesebb, mint a bolti túró, de acidum lactikum segítségével a megfelelő savasságot is beállíthatjuk. 1,7 kg túró készül 10 l tejből.