Kecskesajtos hagymatorta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lévusz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g víz0 kcal
A töltelékhez
-
83g lilahagyma30 kcal
-
3g vaj24 kcal
-
14g olívaolaj125 kcal
-
17g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
25g kecskesajt91 kcal
-
33 kcal
Összesen
477
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
A töltelékhez
-
500g lilahagyma182 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g kecskesajt546 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
2861
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
11.9g finomliszt43 kcal
-
4g vaj28 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g víz0 kcal
A töltelékhez
-
39.5g lilahagyma14 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
-
6.7g olívaolaj59 kcal
-
7.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
8.7g tojás11 kcal
-
11.9g kecskesajt43 kcal
-
15 kcal
Összesen
224
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 35 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 719 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 123.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
477
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.5 g
Zsír
-
Összesen 210.2 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 663 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4313.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 1243 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 1412 mg
-
Nátrium 1384 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 741.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1348 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 122 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 372 mg
-
Retinol - A vitamin: 1327 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 532 micro
Összesen
2861
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
224
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Készítsük elő a hagymát. Pucolásés mosás után vágjuk félbe,majd jófél centi vastag szeletekre a hagymákat. Nem kell apróra vágni! Tegyük félre.
- Készítsük el a tésztát.Öntsük a lisztet egy tálba, adjunk hozzá egy jó csipetnyi sót.A hideg(!)vajat kockázzuk fel dobókocka méretűre, és adjuk a liszthez.Az ujjainkkal dolgozzuk el a vajat a liszttel annyira, hogy ne maradjanak túl nagy vajdarabok. Ha ez megvan, apránként a fél deci vagy egy picit több hideg vizet adunk hozzá. Mindig csak keveset, és gyúrjuk bele a tésztába. Amint a tészta összeáll, hagyjuk abba a gyúrást, mert nem jó, ha a kéztől nagyonfelmelegszik. Csomagoljuk a tésztagömböt celofánba, és egyelőre tegyük a hűtőbe.
- Serpenyőben olvasszunk felkevés vajat.Tegyük bele a hagymát, bátran sózzuk, borsozzuk meg, ésöntsünk alá egy kis vizet (kb. 1 decit) és az olívaolajat. Néhány loccsintás balzsamecetet is tehetünk hozzá, finomabb lesz. Néha megkeverve pároljuk a hagymátfedő alatt alacsony lángonjó 25-30 percig, hogy teljesen megfőjjön. Ha megfőtt, de sok alatta a folyadék, a fedőt levéve forraljuk el a nagyját (egy kevés maradni fog, az nem gond). Ha kész, vegyük le a gázról, hogy pár percet hűljön.
- Amíg a hagyma párolódik, úgy félidőbenvegyük ki a tésztát a hűtőből, és belisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki kb. 35 cm átmérőjűre, vékonyra. Egy 24 cm-es kerek kb.6 cm magassütőedényt (nekem üveg van, a széle belülbordás)béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük bele a tésztát, hogy a szélei lelógjanak.
- Miután a hagyma kész és kicsit hűlt, keverjük hozzá a serpenyőben a két tojást. A keveréket öntsük a sütőtálban szétterített tésztára, és egyengessük el egy késsel vagy falapáttal.
- A sütőt melegítsük fel 180 fokra.
- Amíg a sütő melegszik, akockákravágott kecskesajtot vagy fetát nyomogassuk bele a töltelékbe, majd a tészta széleit hajtsuk vissza a torta tetejére. Kenjük be a tészta széleit egy kis olajjal, és szórjuk meg a torta tetejét bőven reszelt parmezánnal, legjobb a friss, elég belőle egy fél tenyérnyi vékony darab.
- Tegyük a sütőbe a tortát, kb.30-35 percig kell sütni, amíg a tészta széle szépen megbarnul. Ha kész, a sütőből kivéve felvágás előtt legalább 10 percet pihentessük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x6
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1887
- Feltöltés dátuma: 2012. december 14.
Ajánló
Egy pohár könnyű vörösborral finom meleg előétel akár 6 főre, de önmagában is remek fogás estére vagy másnap reggelire 4 főnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lévusz
1 recept
Ezt a receptet néhány éve Toszkánában egy főzőtanfolyamon tanultam, azóta ritkán, de többször is elkészítettem, végtelenül egyszerű és ízletes. Ha a tészta elkészítése nehézséget okoz, réteslappal is meg lehet csinálni, mind a 8 lapot, ami egy csomagban van, egymásra rétegezve (a rétegeket tejfölös olajjal megkenve). Amíg nem tudtam tésztát készíteni, én is így csináltam.