r
Nosalty Logó

Kecskesajtos hagymatorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lévusz
Kecskesajtos hagymatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 477 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2861 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 224 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 477 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    210.2 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4313.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1243 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    1384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 2861 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Készítsük elő a hagymát. Pucolásés mosás után vágjuk félbe,majd jófél centi vastag szeletekre a hagymákat. Nem kell apróra vágni! Tegyük félre.
  2. Készítsük el a tésztát.Öntsük a lisztet egy tálba, adjunk hozzá egy jó csipetnyi sót.A hideg(!)vajat kockázzuk fel dobókocka méretűre, és adjuk a liszthez.Az ujjainkkal dolgozzuk el a vajat a liszttel annyira, hogy ne maradjanak túl nagy vajdarabok. Ha ez megvan, apránként a fél deci vagy egy picit több hideg vizet adunk hozzá. Mindig csak keveset, és gyúrjuk bele a tésztába. Amint a tészta összeáll, hagyjuk abba a gyúrást, mert nem jó, ha a kéztől nagyonfelmelegszik. Csomagoljuk a tésztagömböt celofánba, és egyelőre tegyük a hűtőbe.
  3. Serpenyőben olvasszunk felkevés vajat.Tegyük bele a hagymát, bátran sózzuk, borsozzuk meg, ésöntsünk alá egy kis vizet (kb. 1 decit) és az olívaolajat. Néhány loccsintás balzsamecetet is tehetünk hozzá, finomabb lesz. Néha megkeverve pároljuk a hagymátfedő alatt alacsony lángonjó 25-30 percig, hogy teljesen megfőjjön. Ha megfőtt, de sok alatta a folyadék, a fedőt levéve forraljuk el a nagyját (egy kevés maradni fog, az nem gond). Ha kész, vegyük le a gázról, hogy pár percet hűljön.
  4. Amíg a hagyma párolódik, úgy félidőbenvegyük ki a tésztát a hűtőből, és belisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki kb. 35 cm átmérőjűre, vékonyra. Egy 24 cm-es kerek kb.6 cm magassütőedényt (nekem üveg van, a széle belülbordás)béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük bele a tésztát, hogy a szélei lelógjanak.
  5. Miután a hagyma kész és kicsit hűlt, keverjük hozzá a serpenyőben a két tojást. A keveréket öntsük a sütőtálban szétterített tésztára, és egyengessük el egy késsel vagy falapáttal.
  6. A sütőt melegítsük fel 180 fokra.
  7. Amíg a sütő melegszik, akockákravágott kecskesajtot vagy fetát nyomogassuk bele a töltelékbe, majd a tészta széleit hajtsuk vissza a torta tetejére. Kenjük be a tészta széleit egy kis olajjal, és szórjuk meg a torta tetejét bőven reszelt parmezánnal, legjobb a friss, elég belőle egy fél tenyérnyi vékony darab.
  8. Tegyük a sütőbe a tortát, kb.30-35 percig kell sütni, amíg a tészta széle szépen megbarnul. Ha kész, a sütőből kivéve felvágás előtt legalább 10 percet pihentessük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1887
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 14.

Ajánló

Egy pohár könnyű vörösborral finom meleg előétel akár 6 főre, de önmagában is remek fogás estére vagy másnap reggelire 4 főnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lévusz 1 recept

Ezt a receptet néhány éve Toszkánában egy főzőtanfolyamon tanultam, azóta ritkán, de többször is elkészítettem, végtelenül egyszerű és ízletes. Ha a tészta elkészítése nehézséget okoz, réteslappal is meg lehet csinálni, mind a 8 lapot, ami egy csomagban van, egymásra rétegezve (a rétegeket tejfölös olajjal megkenve). Amíg nem tudtam tésztát készíteni, én is így csináltam.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...