r
Nosalty Logó

Kecskesajt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kecskesajt
adag
Előkészítés
perc
  • 34% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 34% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5600 kcal
  • 34% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 34% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    60225.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    1461 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    58762 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 700 kcal
  • 34% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    300 g

Zsír

  • Összesen
    200 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481803.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11688 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    470096 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 5600 kcal
  • 34% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4300.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    4196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet 36 fokra melegítjük.
  2. Hozzáadjuk a CaCl2-t, majd tovább melegítjük 40 fokig.
  3. Hozzáadjuk a tejoltót.
  4. Elzárjuk a gázt, egy kis ideig kevergetjük.
  5. 1 órán át hagyjuk pihenni. Ezalatt az oltóanyag dolgozik.
  6. Amikor a tej "megvastagodott", egy kés segítségével felkockázzuk.
  7. Ezután 15 percig óvatosan kavarjuk.
  8. 30 percig pihentetjük.
  9. Leülepszik, leszedjük a savót, és ugyanolyan hőmérsékletű, ugyanannyi mennyiségű vízzel felöntjük.
  10. Átkavarjuk, majd megint hagyjuk, hogy leülepedjen.
  11. Géz vagy külön erre a célra használt textilpelenka segítségével leszűrjük.
  12. 20-24 órán át csöpögtetjük, majd 6 órára sófürdőbe tesszük.
  13. Sófürdő: 10 l felforralt 20 fokra lehűtött vízben 1,2 kg sót feloldunk. Az edény méretétől függően ehhez az adag sajthoz kevesebb is elég lesz.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 33604
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 12.

Ajánló

A hőfokot lázmérővel is mérhetjük, ha nincs speciális eszközünk. Vigyázzunk, a tej semmiképpen ne legyen 43 fok felett, amikor az oltóanyagot beletesszük, mert a sajtunk kemény és porladós lesz. A mérést folyamatos keverés közben végezzük a pontosabb eredmény érdekében. A sajt leszűrése időt és türelmet igényel. Ha van szűrőtálunk, a pelenkát belehelyezhetjük, majd a leszűrt sajtra egy tányért és egy vízzel teli edény helyezhetünk (2-3 dl). A másik módszer, hogy a pelenkát felkötjük, és egy edényt helyezünk alá. Ízlés szerint a leszűrés előtt zúzott fokhagymát és aprított fűszernövényeket adhatunk a sajtunkhoz. Acidum lactikum hozzáadásával savanykásabbá tehetjük. Kb. 1 kg sajt lesz 10 l tejből.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavasztól kecskét tartunk, így mindent elkészítek kecsketejből, amit csak lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...