Kávés tejszínes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
adrika90
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
Sima piskóta
-
14g tojás17 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Kakaós piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
11 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Krémek
-
0g instant kávé0 kcal
-
6g víz0 kcal
-
21 kcal
-
31g tej18 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
5 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
63 kcal
Díszítés
Összesen
678
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
Sima piskóta
-
110g tojás138 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Kakaós piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
91 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Krémek
-
0g instant kávé0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
171 kcal
-
250g tej140 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
36 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
Díszítés
Összesen
5433
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
Sima piskóta
-
6.1g tojás8 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Kakaós piskóta
-
12.3g tojás15 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
-
2.2g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Krémek
-
0g instant kávé0 kcal
-
2.8g víz0 kcal
-
2.5g karamellás pudingpor10 kcal
-
13.9g tej8 kcal
-
11.2g margarin80 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
8.4g cukor32 kcal
-
11.2g növényi habtejszín28 kcal
Díszítés
Összesen
302
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 787.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 40.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
678
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.5 g
Zsír
-
Összesen 283.8 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 1092 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6303.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 1482 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 490 mg
-
Foszfor 2484 mg
-
Nátrium 1675 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 648 g
-
Cukor 338 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 320.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2105 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 197 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 893 mg
-
Retinol - A vitamin: 2001 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1246 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1527 micro
Összesen
5433
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
302
kcal
Hozzávalók
Sima piskóta
-
2 db tojás
-
4 dkg finomliszt
-
4 dkg cukor
-
0.5 csomag sütőpor
Kakaós piskóta
-
4 db tojás
-
4 dkg finomliszt
-
8 dkg cukor
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
Krémek
-
3 ek instant kávé
-
0.5 dl víz
-
2.5 dl tej
-
20 dkg margarin
-
4 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
15 dkg cukor
-
2 dl növényi habtejszín
Díszítés
Elkészítés
Sima piskóta
- Először elkészítjük a piskótát, méghozzá kétfajtát, egy kisebb simát, és egy nagyobb kakaósat (ezt majd félbevágjuk, ez lesz legalul és legfelül). A sima piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, majd egyesével belekeverjük a tojássárgáját és a cukrot. Ezután a lisztet összekeverjük a sütőporral, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
- Kivajazott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és megsütjük a piskótát.
- Ezután a kakaós piskóta következik. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Egyesével belerakjuk a tojássárgáját, a cukrot. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott-lisztezett tortaformában) megsütjük.
- Miközben sülnek a piskóták, elkészítjük a krémet. A kávét feloldjuk 0,5 dl vízben, majd a pudingot elkészítjük a tejből, és az előzőleg elkészített kávéból. Hagyjuk kihűlni.
- A vajat a cukorral és a kakaóporral habosra keverjük, majd ha kihűlt a puding, hozzákeverjük.
- A hulala tejszínt is felverjük, majd összerakjuk a tortát.
- A kakaós piskótát félbevágjuk, és az egyik fele kerül legalulra. Ezt megkenjük a kávés krémmel, majd ráhelyezzük a sima piskótát. A következő réteg a tejszín lesz, majd erre kerül rá a másik kakaós piskóta. Kávés krémmel lekenjük a tortát, és díszítjük tejszínnel, rolettivel és csokoládéval. Én toffiffeevel díszítettem, de lehet más csokoládéval vagy akár kis kávészemekkel is díszíteni.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 12683
- Feltöltés dátuma: 2013. november 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
adrika90
13 recept
Egy szülinapi tortának készült ez a torta, az volt a feladatom, hogy kávés legyen. Végül több receptet is megnéztem, és megalkottam a képen látható tortát. :)