r
Nosalty Logó

Kávés rolád piskótából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nikuszbaby
Kávés rolád piskótából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 771 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 3078 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 771 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    214 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2170.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1080 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.1 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    416 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    1580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2100 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2329 micro
Összesen 3078 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A piskótához szétválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől.
  2. A tojássárgáját a cukorral keverjük el, míg a fehérjét kemény habbá verjük (akkor jó a hab, ha fejjel lefelé tartjuk a tálat, és nem esik ki belőle).
  3. A lisztet átszitáljuk, és beletesszük a sütőport.
  4. A habhoz óvatosan hozzávegyítjük a tojássárgáját, majd a lisztet is apránként hozzákeverjük.
  5. Ha ezzel mind végeztünk, akkor sütőpappírral bélelt nagy gáztepsibe adagoljuk a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, ne száradjon ki a tészta, mert akkor nem tudjuk feltekerni!

Krém

  1. Az 5 tojássárgáját elkeverjük a porcukorral és kávéval, majd gőz fölött kevergetjük, míg sűrű nem lesz (nem lesz nagyon sűrű).
  2. Ha nagyjából kihűlt a krém, robotgéppel elkeverjük benne a vajat.
  3. A piskótát kihajtjuk, megkenjünk a krémmel, és feltekerjük. (Én a tetejét -miután feltekertem- csokimázzal díszítettem.) Felszeleteljük, és már tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 20041
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kávés rolád piskótából
nikuszbaby 62 recept

Közértben vásároltunk kávés roládot, aztán kitaláltam, miért is ne csinálhatnám meg én is?!

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...