r
Nosalty Logó

Kávés-mákos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kávés-mákos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 931 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 233 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3049 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1155 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 931 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a cukorral, a mákkal, a kávéval, a sütőporral és a sóval összekeverjük.
  2. Hozzákeverjük az olajat és a tejet.
  3. A tojás szétválasztjuk, a sárgáját a masszához keverjük.
  4. A tojásfehérjét habbá verve a tésztához adjuk óvatos keveréssel. (Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, a habbal való összedolgozás előtt hozzáteszünk egy kanál tejet; ezért 3-4 ek tej szerepel a hozzávalók között.)
  5. Olajozott/ vajazott, lisztezett sütőformában190 fokon kb. 10 perc alatt megsül(érdemes tűpróbával ellenőrizni).
  6. Pogácsaszaggatóval holdakat vágunk belőle. :)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11114
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 13.

Ajánló

Mazsolát, aszalt gyümölcsöt, reszelt citromhéjat is lehet bele tenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Diós kevert sütemény kávés-mákos változata.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...