r
Nosalty Logó

Kávés-karamelltetős felhő szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Kávés-karamelltetős felhő szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tészta elkészítése

A vaníliakrém elkészítése

A kávés karamellmáz elkészítése

Összeállítás

Összesen 913 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tészta elkészítése

A vaníliakrém elkészítése

A kávés karamellmáz elkészítése

Összeállítás

Összesen 9132 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tészta elkészítése

A vaníliakrém elkészítése

A kávés karamellmáz elkészítése

Összeállítás

Összesen 279 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 913 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.9 g

Zsír

  • Összesen
    519.2 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4291.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1868 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1190 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1018.1 g
  • Cukor
    672 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4788 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    352 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4609 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2113 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1180 micro
Összesen 9132 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tészta elkészítése

A vaníliakrém elkészítése

A kávés karamellmáz elkészítése

Összeállítás

Elkészítés

A tészta elkészítése

  1. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a hozzávalókat. Ne ijedjünk meg, ha kissé ragacsos a tészta. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy a liszt dolgozzon, és hogy a margarin visszaszilárduljon. Hűlés után nyújtható textúrát kell, hogy kapjunk, ha mégsem, pici lisztet tegyünk még hozzá.
  2. Két egyforma részre osztjuk. Próbáljuk szabályos, egyforma téglalapra nyújtani.
  3. Tepsi hátulján sütőpapírra téve 4-5 percig 180 C-on megsütjük. Az egyik tésztalapot a sütés előtt felkockázzuk, mert törik, ha kihűlt. Ha kisült, még forrón még egyszer átmegyünk a kockákon.

A vaníliakrém elkészítése

  1. A tejhez csomómentesen keverjük a lisztet, pudingporokat és a tojássárgákat. Sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint és a kétféle cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt krémhez, és egyneműre keverjük.
  2. Az előzőleg jól behűtött habtejszínt ízlés szerinti cukorral kemény habbá verjük.

A kávés karamellmáz elkészítése

  1. Megmelegítjük a tejet, és feloldjuk benne az instant kávét és a lisztet. A porcukrot a vízzel felfőzzük, a vizet el is főzzük róla sűrű kevergetés közben. Hozzáöntjük a tejes oldatot, és besűrítjük. Ha kész, levesszük a tűzről, beletesszük a vajat, és gyors mozdulatokkal egyneműre keverjük.
  2. Még forrón elkezdjük egy teáskanál segítségével a feldarabolt tésztalapokra szépen rásimítani. Gyorsan dolgozzunk, mert gyorsan megköt.

Összeállítás

  1. Az alsó lapra rásimítjuk a vaníliakrémet, majd a tejszínhabot. Erre helyezzük az előzőekben elkészített mázas tetőket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1660
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kávés-karamelltetős felhő szelet
SweetSzenilla 57 recept

Aki szereti a franciakrémest, ezt a süteményt imádni fogja. Lányom hetente könyörög érte. Nagyon könnyű, mézes tésztája van, a vaníliakrém nem csömör, lágy és selymes, a kávés karamellmáz pedig méltó koronája.

Hozzávalók

A tészta elkészítése

A vaníliakrém elkészítése

A kávés karamellmáz elkészítése

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...