r
Nosalty Logó

Kávés-karamelltetős felhő szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
SweetSzenilla
Kávés-karamelltetős felhő szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta elkészítése

A vaníliakrém elkészítése

A kávés karamellmáz elkészítése

Összeállítás

913
Kalória
10.1g
Fehérje
101.8g
Szénhidrátok
51.9g
Zsír
60.2g
Víz
192.9g
Koleszterin
1g
Rost
67.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tészta elkészítése

A vaníliakrém elkészítése

A kávés karamellmáz elkészítése

Összeállítás

Összesen 913 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tészta elkészítése

A vaníliakrém elkészítése

A kávés karamellmáz elkészítése

Összeállítás

Összesen 9132 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tészta elkészítése

A vaníliakrém elkészítése

A kávés karamellmáz elkészítése

Összeállítás

Összesen 279 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 913 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.9 g

Zsír

  • Összesen
    519.2 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4291.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1868 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1190 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1018.1 g
  • Cukor
    672 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    601.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4788 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    352 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4609 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2113 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1180 micro
Összesen 9132 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

A tészta elkészítése

  1. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a hozzávalókat. Ne ijedjünk meg, ha kissé ragacsos a tészta. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy a liszt dolgozzon, és hogy a margarin visszaszilárduljon. Hűlés után nyújtható textúrát kell, hogy kapjunk, ha mégsem, pici lisztet tegyünk még hozzá.
  2. Két egyforma részre osztjuk. Próbáljuk szabályos, egyforma téglalapra nyújtani.
  3. Tepsi hátulján sütőpapírra téve 4-5 percig 180 C-on megsütjük. Az egyik tésztalapot a sütés előtt felkockázzuk, mert törik, ha kihűlt. Ha kisült, még forrón még egyszer átmegyünk a kockákon.

A vaníliakrém elkészítése

  1. A tejhez csomómentesen keverjük a lisztet, pudingporokat és a tojássárgákat. Sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint és a kétféle cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt krémhez, és egyneműre keverjük.
  2. Az előzőleg jól behűtött habtejszínt ízlés szerinti cukorral kemény habbá verjük.

A kávés karamellmáz elkészítése

  1. Megmelegítjük a tejet, és feloldjuk benne az instant kávét és a lisztet. A porcukrot a vízzel felfőzzük, a vizet el is főzzük róla sűrű kevergetés közben. Hozzáöntjük a tejes oldatot, és besűrítjük. Ha kész, levesszük a tűzről, beletesszük a vajat, és gyors mozdulatokkal egyneműre keverjük.
  2. Még forrón elkezdjük egy teáskanál segítségével a feldarabolt tésztalapokra szépen rásimítani. Gyorsan dolgozzunk, mert gyorsan megköt.

Összeállítás

  1. Az alsó lapra rásimítjuk a vaníliakrémet, majd a tejszínhabot. Erre helyezzük az előzőekben elkészített mázas tetőket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Aki szereti a franciakrémest, ezt a süteményt imádni fogja. Lányom hetente könyörög érte. Nagyon könnyű, mézes tésztája van, a vaníliakrém nem csömör, lágy és selymes, a kávés karamellmáz pedig méltó koronája.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!