r
Nosalty Logó

Kávékrémes minitorta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Laura36
Kávékrémes minitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 168 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1332.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1078 micro
Összesen 1336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket pici sóval kemény habbá verjük, félretesszük.
  2. A sárgákat a cukorral és a reszelt citromhéjjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a felvert tojásfehérjével lazítjuk.
  3. Kisebb magasfalú tepsiben sütőpapíron megsütjük. Ha kész, rácsra tesszük, leszedjük róla a sütőpapírt, és hűlni hagyjuk.
  4. A krémhez a hulalát a porcukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a hideg kávét és az őrölt kávét.
  5. A kihűlt piskótából 8 db 6-7 cm átmérőjű karikákat vágunk (pohárral). 4 db-ot megkenünk krémmel, és jól megszórjuk ribizlivel. Rátesszük a másik felét, és kívülről is megkenjük krémmel.
  6. Ízlés szerint díszítjük ribizlivel, jól lehűtve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4719
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 19.

Ajánló

A megmaradt piskótát és krémet továbbhasznosítottam: pohárkrémet készítettem, ribizlivel rétegezve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

Egy újságban találtam meg ezt a receptet, és nem is csalódtam benne. Ezeket a minitortákat jól lehet díszíteni, és épp elég egy embernek.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...