r
Nosalty Logó

Katalán habkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Katalán habkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1410 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 353 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1045 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 1410 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a tejszínnel, a citrushéjakkal és a fahéjrúddal együtt felmelegítjük. Mielőtt elérné a forráspontját, lehúzzuk a tűzről és fél órán át állni hagyjuk.
  2. 30 perc elteltével hozzáadjuk a cukor felét és kb. 80 fokra felmelegítjük.
  3. Egy tálban kikeverjük a maradék cukrot a tojássárgákkal és kisebb adagokban, folyamatosan keverve rászűrjük a tejes keveréket.
  4. Az egészet visszaöntjük a lábasba és 15-20 perc alatt (állandó keverés mellett) addig főzzük, míg besűrűsödik.
  5. Ha normál habszifonunk van, megvárjuk, míg a krém kihűl, s csak aztán töltjük a szifonba. Speciális szifon használata esetén nem kell várni, a 6. lépés szerint járunk el.
  6. A krémet finom lyukú szűrőn keresztül a szifonba töltjük. Rátekerjük a tetejét, beleengedjük a patront, jól összerázzuk a szifont és a hűtőbe tesszük 6 órára.
  7. A hűtési idő letelte után kis tálkákba porciózzuk a habot, tetejüket meghintjük kevés kristálycukorral és karamellizáló pisztollyal ráégetjük a cukrot. (Konyhai gázpisztoly hiányában grillezéssel is karamellizálhatjuk a tetején a cukrot.)
  • Receptkönyvben: 259
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 51601
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A katalán krém (vagy franciáknál égetett krém) habszifonban készülő, mesés állagú változata, Ferran Adriától.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...