Kaszinótojás SPAR konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SPAR
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tojáshoz
-
110g tojás138 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g bors1 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
6g majonéz29 kcal
A bevonathoz
Összesen
397
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tojáshoz
-
440g tojás554 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
1g bors3 kcal
-
4g só0 kcal
-
4g mustár2 kcal
-
22g majonéz118 kcal
A bevonathoz
Összesen
1585
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 409 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 981 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 653 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 103.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 304 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 291 mg
-
Retinol - A vitamin: 301 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 491 micro
Összesen
397
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.9 g
Zsír
-
Összesen 149.4 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1636 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3923.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 290 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 828 mg
-
Nátrium 2610 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 412.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1217 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 1163 mg
-
Retinol - A vitamin: 1205 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1966 micro
Összesen
1585
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 550.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 366 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tojáshoz
- A tojásokat keményre főzzük (forrástól számított 10 perc alatt), majd a vajat habosra keverjük.
- A tojásokat megpucoljuk, félbevágjuk, a sárgájukat kiszedjük. Amikor a sárgája már langyos, villával összetörjük, és a vajjal jól kikeverjük. Hozzáadjuk a majonézt és a fűszereket (só, mustár, bors), és jól összedolgozzuk.
- A kapott masszát visszatöltjük az üregekbe, és a megtöltött tojásokat egy tálra helyezzük a levágott felükkel lefelé.
- A bevonathoz a zselatinlapot vízbe áztatjuk 10 percre. Kimérünk fél deci forró vizet, és beledobjuk a kinyomkodott zselatinlapokat.
- A többi hozzávalóból elkészítjük a sűrű tartármártást, belekeverjük a zselatinos vizet, és a tojásokra öntjük.
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 6604
- Feltöltés dátuma: 2018. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
SPAR
199 recept
Tökéletes vendégváró fogás a húsvéti asztalra.