r
Nosalty Logó

Karibi csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Karibi csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 707 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2829 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1409.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 707 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.2 g

Zsír

  • Összesen
    164.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5638.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1567 mg
  • Nátrium
    3442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1133.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1480 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 2829 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsök leveit a fűszereket, az olajat és a rumot összekeverjük, és ebbe bepácoljuk a csirkét legalább 3-4 órára vagy akár egy éjszakára.
  2. Lefedve kb. másfél óra hosszat sütjük, majd a fedelet levéve, hozzáadjuk a felaprított gyümölcsöket, és készre pirítjuk a csirkét.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25x10
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 29001
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karibi csirke
Évi néni 1830 recept

Valakitől hallottam, hogy milyen finom karibi csirkét készített. Azt mondta, bárhol megtalálom a receptjét. Nem így volt. Nem nagyon lehet a Karib-térség konyhájával találkozni recept formájában, pedig menő brit séfek honlapját is végigböngésztem. A karibi konyha a spanyol, az afrikai, indiai konyha keveréke, illetve, mint megtudtam, igen hasonlatos a kubaihoz. Végre találtam egy receptet, ami az én ízvilágomnak megfelelt, és azt készítettem el kevés változtatással.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...