Karfiolpüré Red Berry konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
121
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
480
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1715.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 1626 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
121
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6861.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 6505 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 305 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
480
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 11 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
17
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és csirkehúslevesben puhára főzzük.
- Pár darabot félreteszünk a díszítéshez.
- A megfőtt karfiolt konyhai robotgépben krémesre mixeljük, hozzáadjuk a puha olvasztott vajat, a tejfölt, sózzuk borsozzuk, ha túl sűrű, pár kanál főzőlével higítjuk.
- A félretett karfiolrózsákat kevés vajon világosra pirítjuk, a kész püré tetejére helyezzük, forrón tálaljuk.
- Receptkönyvben: 397
- Tegnapi nézettség: 47
- 7 napos nézettség: 512
- Össznézettség: 135618
- Feltöltés dátuma: 2012. április 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Próbáljunk ki más zöldségekből készített püréket is, ne csak az unalmas krumplipüré, főtt rizs, sült burgonya kerüljön az asztalra. Kiválóan helyettesíti bármelyiket, szárnyashúsok mellé különösen ajánlom.