Karfiolos tészta witchtől
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1354 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 371 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 344 mg
-
Nátrium 525 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 207.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 355 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 641 micro
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 79.8 g
Zsír
-
Összesen 84.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5416.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 1486 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 1375 mg
-
Nátrium 2102 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 831 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 454 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 208 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 516 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 805 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 335 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1420 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2564 micro
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A karfiolt felaprítjuk kb. négy centis darabokra, alufóliával bélelt sütőlemezre rakjuk. Meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk. Forró sütőbe tolva megsütjük.
- Amíg sül, megpucoljuk a krumplit és összevágjuk apró kockákra (minél kisebb, annál hamarabb fő), felöntjük a vízzel. Amikor forr, megsózzuk. Ha puhára főtt, pürésítjük a főzővizével együtt.
- A megsült karfiolt egy nagy tálba rakjuk, hozzáadjuk a krémsajtot, a lereszelt parmezán sajtot, fokhagymát, újhagymát, vajat, borsot, végül a forró burgonyát. Krumplitörővel pépesítjük.
- A tésztát kifőzzük, a főzővizéből adunk a zöldségpüréhez annyit, amilyen hígra szeretnénk a szószt. (Én kb. 6 merőkanállal raktam bele.)
- A leszűrt tésztát elkeverjük a szósszal.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Tepsi mérete: 43x33x2
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1726
- Feltöltés dátuma: 2015. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Amerika karfiol lázban ég egy néhány éve. Először lepény alakjában törte meg a jeget, amit van, aki pizza alapnak használ, aztán a karfiol "rizs" kezdett hódítani, ez pedig a legutóbbi változat, a tésztaszósz. A hígítást mandulatejjel oldjak meg, de az én családomnak már a karfiolszósz is sokkot okoz, így nem mertem azzal készíteni, és nem is szósznak indult ez az egész. Karfiolpürét készítettem rántott hús mellé, mert nálunk az jobban fogy, mint ami krumpliból van. Most nem volt kedvem vízben megfőzni, így csak bedobtam a sütőbe. Mindig két gerezd fokhagymával ízesítem, de ez most annyira elnyomott minden ízt, hogy csak pislogtam. Pedig én szeretem a fokhagymát, de ez már nekem is sok volt. Lehet, hogy amiért sütöttem a karfiolt, nem volt elég leve, hogy jobban felhígítsa az ízesítőket. Így megkérdeztem az embert, hogy szerinte mivel lehetne megszelídíteni? Azt mondta, próbáljam egy szem főtt krumplival. Hát, igaza lett! Szóval ezért majmoljuk az amerikaiakat, mert eltoltam a karfiolpürét. :o)