r
Nosalty Logó

Karfiolos tészta witchtől

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Karfiolos tészta witchtől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 485 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1933 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 485 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5416.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1375 mg
  • Nátrium
    2102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    831 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    516 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    805 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1420 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2564 micro
Összesen 1933 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt felaprítjuk kb. négy centis darabokra, alufóliával bélelt sütőlemezre rakjuk. Meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk. Forró sütőbe tolva megsütjük.
  2. Amíg sül, megpucoljuk a krumplit és összevágjuk apró kockákra (minél kisebb, annál hamarabb fő), felöntjük a vízzel. Amikor forr, megsózzuk. Ha puhára főtt, pürésítjük a főzővizével együtt.
  3. A megsült karfiolt egy nagy tálba rakjuk, hozzáadjuk a krémsajtot, a lereszelt parmezán sajtot, fokhagymát, újhagymát, vajat, borsot, végül a forró burgonyát. Krumplitörővel pépesítjük.
  4. A tésztát kifőzzük, a főzővizéből adunk a zöldségpüréhez annyit, amilyen hígra szeretnénk a szószt. (Én kb. 6 merőkanállal raktam bele.)
  5. A leszűrt tésztát elkeverjük a szósszal.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Tepsi mérete: 43x33x2
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1732
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerika karfiol lázban ég egy néhány éve. Először lepény alakjában törte meg a jeget, amit van, aki pizza alapnak használ, aztán a karfiol "rizs" kezdett hódítani, ez pedig a legutóbbi  változat, a tésztaszósz. A hígítást mandulatejjel oldjak meg, de az én családomnak már a karfiolszósz is sokkot okoz, így nem mertem azzal készíteni, és nem is szósznak indult ez az egész. Karfiolpürét készítettem rántott hús mellé, mert nálunk az jobban fogy, mint ami krumpliból van. Most nem volt kedvem vízben megfőzni, így csak bedobtam a sütőbe. Mindig két gerezd fokhagymával ízesítem, de ez most annyira elnyomott minden ízt, hogy csak pislogtam. Pedig én szeretem a fokhagymát, de ez már nekem is sok volt. Lehet, hogy amiért sütöttem a karfiolt, nem volt elég leve, hogy jobban felhígítsa az ízesítőket. Így megkérdeztem az embert, hogy szerinte mivel lehetne megszelídíteni? Azt mondta, próbáljam egy szem főtt krumplival. Hát, igaza lett! Szóval ezért majmoljuk az amerikaiakat, mert eltoltam a karfiolpürét. :o)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...