Karfiolos rakottas
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rakottashoz
-
175g karfiol18 kcal
-
63g brokkoli13 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
A besamelmártáshoz
-
13g vaj90 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
50g tej28 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
Összesen
553
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rakottashoz
-
700g karfiol70 kcal
-
250g brokkoli52 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
A besamelmártáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g tej112 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
Összesen
2207
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
A rakottashoz
-
34.1g karfiol3 kcal
-
12.2g brokkoli3 kcal
-
14.6g burgonya8 kcal
-
4.9g bacon19 kcal
-
9.8g mozzarella29 kcal
-
1g zsemlemorzsa4 kcal
A besamelmártáshoz
-
2.4g vaj17 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
9.8g tej5 kcal
-
9.8g főzőtejszín13 kcal
Összesen
106
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 38 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1431.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 418 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 373 mg
-
Nátrium 561 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 223.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 542 micro
Összesen
553
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 90.7 g
Zsír
-
Összesen 151.9 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 402 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5727.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 1671 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 1494 mg
-
Nátrium 2245 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 893.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 952 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 317 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 215 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 340 micro
-
Kolin: 311 mg
-
Retinol - A vitamin: 885 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 790 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2168 micro
Összesen
2207
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
A rakottashoz
-
1 közepes db karfiol
-
10 dkg bacon
-
20 dkg mozzarella
A besamelmártáshoz
-
5 dkg vaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 dl tej
-
2 dl főzőtejszín
Elkészítés
A rakottashoz
- A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, és sós vízben előfőzzük (6-8 perc). Az utolsó pár percben a brokkolit is beletesszük.
- A bacont csíkokra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk.
- Elkészítjük a besamelt. Vajon kissé megpirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tejet és tejszínt, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
- A krumplit meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, és egy kivajazott sütőtál alját kirakjuk vele. Gyengén megsózzuk. A besamel 1/3 részével meglocsoljuk, elosztjuk rajta a szalonnát és a felszeletelt mozzarellát.
- A lecsepegtetett karfiolt és brokkolit egyenletesen elosztjuk a krumplis rétegen, leöntjük a maradék besamellel, és a tetejét megszórjuk vajdarabkákkal és zsemlemorzsával.
- Pirosra sütjük (kb. 1 óra).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 242
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13188
- Feltöltés dátuma: 2013. október 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Most van a karfiol szezonja, érdemes elkészíteni több változatban is. Ez a rakottas önmagában is nagyon finom, de húsok mellé köretként is adhatjuk.