r
Nosalty Logó

Karfiolos rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Karfiolos rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rakottashoz

A besamelmártáshoz

Összesen 553 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rakottashoz

A besamelmártáshoz

Összesen 2207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rakottashoz

A besamelmártáshoz

Összesen 106 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 553 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    151.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5727.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1671 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1494 mg
  • Nátrium
    2245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    952 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    317 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    885 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2168 micro
Összesen 2207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

A rakottashoz

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A rakottashoz

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, és sós vízben előfőzzük (6-8 perc). Az utolsó pár percben a brokkolit is beletesszük.
  2. A bacont csíkokra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk.
  3. Elkészítjük a besamelt. Vajon kissé megpirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tejet és tejszínt, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  4. A krumplit meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, és egy kivajazott sütőtál alját kirakjuk vele. Gyengén megsózzuk. A besamel 1/3 részével meglocsoljuk, elosztjuk rajta a szalonnát és a felszeletelt mozzarellát.
  5. A lecsepegtetett karfiolt és brokkolit egyenletesen elosztjuk a krumplis rétegen, leöntjük a maradék besamellel, és a tetejét megszórjuk vajdarabkákkal és zsemlemorzsával.
  6. Pirosra sütjük (kb. 1 óra).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 13177
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most van a karfiol szezonja, érdemes elkészíteni több változatban is. Ez a rakottas önmagában is nagyon finom, de húsok mellé köretként is adhatjuk.

Hozzávalók

A rakottashoz

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...