r
Nosalty Logó

Karamelltorta marcipán bevonattal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Karamelltorta marcipán bevonattal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

533
Kalória
10.8g
Fehérje
75.6g
Szénhidrátok
20.4g
Zsír
107.2g
Víz
207.8g
Koleszterin
1.7g
Rost
55.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4269 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3412.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    604.6 g
  • Cukor
    445 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    858 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    1190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 4269 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. 8 tojásból a szokásos módon egy normál méretű csatos formában piskóta karikát sütünk.
  2. A 16 dkg cukrot karamellizáljuk, majd a tűzről levéve hozzáöntünk 3 dl vizet.
  3. Visszatesszük a tűzre, kis lángon addig forraljuk, míg felolvad a vízben a cukor.
  4. A maradék 1 dl vízben elkeverjük a pudingport. Hozzáöntjük a karamellához, és besűrítjük. Majdnem teljesen lehűtjük.
  5. Amíg hűl, habbá verjük a tejszínt. Lazán a kihűlt pudinghoz keverjük. (Közben igyatok meg egy tejszínhabos kávét.)
  6. A piskóta karikát három részre vágjuk.
  7. A krémmel betöltjük, kicsit lehűtjük.
  8. A három ek baracklekvárt felforrósítjuk, átkenjük vele a tortát. A marcipánt egész vékonyra nyújtjuk, ráborítjuk a bekent tortára, és rásimítjuk.
  9. Tetszés szerint díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Régóta foglalkoztat a karamell virágok, figurák készítése. Utánanéztem a neten: szövettel átszőtt szilikon lap, az anyag melegítéséhez lámpa, orvosi gumikesztyű meg "tudomisén" milyen eszközökre van szükségünk, hogy ilyen csodákat alkossunk. Biztosan ismerős a történet, amikor olvasunk valamiről, de nem tudunk várni, azonnal ki kell próbálnunk! Na én is így jártam. A leírás alapján próbáltam a cukrot karamelizálni, különböző trükkökkel eltalálni a megfelelő hőmérsékletet, mikor kell beletenni a színezőanyagot, a borkősavat, az ecetet. Nekem sima szilikon lapom van, de nem tudtam, hol. Beleöntöttem az olvadt cukrot egy szilikon sütőformámba, feltúrtam egy fiókot, találtam egy pár orvosi gumikesztyűt, és már el is kezdtem a munkát. Van egy melegítő lámpánk (egészségügyi célból), ráirányítottam a karamellre, és megpróbáltam elkészíteni a rózsákat. A vékony szirmok még engedelmeskedtek a lámpa melegének, de a cukortömb mindig visszahűlt. Gyorsan beraktam a mikróba, felolvadt egy kicsit, és újra dolgozhattam vele. Egyáltalán nem ragadt a kesztyűre. Gondoltam, megvizezem a kesztyűt, és majd szebben tudom simítani a szirmokat. Ne tegyétek! Attól kezdve úgy ragadt a cukor, nem csak a cukor, még az ujjaim is összeragadtak! Ha le akartam szedni a kesztyűről egy pötty cukrot, az csak kesztyűdarabbal jött le! Már több luk volt a kesztyűn, mint kesztyű a kezemen! Szerintem ennyi elég a történetből, melynek az a szépsége, hogy nemhogy elment volna a kedvem a karamell rózsa készítéstől, még inkább kedvet kaptam hozzá! Drága felszerelésem sosem lesz, de megoldom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!