r
Nosalty Logó

Karamellkrémes habos torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Karamellkrémes habos torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

733
Kalória
16.5g
Fehérje
80.6g
Szénhidrátok
38.5g
Zsír
96.2g
Víz
355.6g
Koleszterin
1.3g
Rost
48.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 4397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 293 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    96.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    231.2 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    2133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6101.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1386 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    2493 mg
  • Nátrium
    1881 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.7 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    577.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1611 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    466 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    1488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1596 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2462 micro
Összesen 4397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 293 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához a tojássárgáját összekeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük az olajat és a sütőporos lisztet. A végén belekeverjük a keményre vert tojásfehérjét.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a piskótamasszát.
  3. Megsütjük 40 perc alatt.
  4. A krémhez a cukrot lassan felolvasztjuk, majd hozzáöntjük a tejszín felét, amit előtte egy kicsit felmelegítünk.
  5. Megvárjuk, míg felforr, majd félretesszük, míg kihűl.
  6. A piskótát megtöltjük a kihűlt karamellás krémmel, majd a maradék tejszínt felverjük, és körbevonjuk a tortát vele. A külsejét körberakjuk babapiskótával, így mutatósabb lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Gyermekem születésnapjára készítettem egyszer, azóta csak úgy, hétvégén is kell csinálni:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!