r
Nosalty Logó

Karamellás-tejszínhabos torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Karamellás-tejszínhabos torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A karamellás habhoz

A tetejére

946
Kalória
13g
Fehérje
88.6g
Szénhidrátok
58.1g
Zsír
26.8g
Víz
72.8g
Koleszterin
2.1g
Rost
48.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

A karamellás habhoz

A tetejére

Összesen 946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

A karamellás habhoz

A tetejére

Összesen 4722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

A karamellás habhoz

A tetejére

Összesen 228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    290.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3242.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1561 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.9 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    134.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1538 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 4722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    6.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a krémet, hogy kihűljön, mire kisül a tortalapunk. A margarin kivételével mindent összekeverünk egy kis hideg tejjel! Ha csomómentes, akkor pudingot készítünk a többi tejjel. Mikor kész, még melegen beledaraboljuk a margarint, és jól elkeverjük benne.
  2. Elkészítjük a piskótát: kivajazzuk a tortaformát, és sütőpapírt teszünk az aljába. A tojásokat és a cukrot felhabosítjuk robotgéppel, majd fokozatosan hozzáadjuk a liszt-kakaópor-sütőpor keverékét. Tűpróbáig sütjük!
  3. Ha kész a piskóta, kivesszük, és visszarakjuk a tortaformába. Hagyjuk hűlni.
  4. A karamellás habhoz 5 ek cukrot megpirítunk, és felengedünk 2 dl tejjel, hagyjuk, hogy elolvadjon és kihűljön. Majd a 3 cs habporral felverjük.
  5. Ha minden kész, a piskótára ráöntjük a krémet, majd a habot. Hűtőbe rakjuk 1 napra.
  6. Másnap körbe kell vágni a torta szélét, hogy könnyebben leváljon a tortaformáról. Tetejét reszelt csokival díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szeretek különféle receptekből egy újat kreálni! Ez is egy ilyen recept. Vannak nagy kedvencek a családban, de utóbb unalmasak lesznek, ezért mindig újítok egy kicsit más receptek segítségével!  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Klasszikus chiffon torta

Ez egy klasszikus Chiffon torta. Nagyon finom, nagyon tejszínhabos, és könnyű a piskóta állaga (amit kicsit macerás elkészíteni, de szerintem megéri:).  Természetesen lehet variálni ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!