r
Nosalty Logó

Karamellás-tejszínhabos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás-tejszínhabos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

A karamellás habhoz

A tetejére

Összesen 946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

A karamellás habhoz

A tetejére

Összesen 4722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

A karamellás habhoz

A tetejére

Összesen 228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    290.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3242.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1561 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.9 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1538 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 4722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A karamellás habhoz

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a krémet, hogy kihűljön, mire kisül a tortalapunk. A margarin kivételével mindent összekeverünk egy kis hideg tejjel! Ha csomómentes, akkor pudingot készítünk a többi tejjel. Mikor kész, még melegen beledaraboljuk a margarint, és jól elkeverjük benne.
  2. Elkészítjük a piskótát: kivajazzuk a tortaformát, és sütőpapírt teszünk az aljába. A tojásokat és a cukrot felhabosítjuk robotgéppel, majd fokozatosan hozzáadjuk a liszt-kakaópor-sütőpor keverékét. Tűpróbáig sütjük!
  3. Ha kész a piskóta, kivesszük, és visszarakjuk a tortaformába. Hagyjuk hűlni.
  4. A karamellás habhoz 5 ek cukrot megpirítunk, és felengedünk 2 dl tejjel, hagyjuk, hogy elolvadjon és kihűljön. Majd a 3 cs habporral felverjük.
  5. Ha minden kész, a piskótára ráöntjük a krémet, majd a habot. Hűtőbe rakjuk 1 napra.
  6. Másnap körbe kell vágni a torta szélét, hogy könnyebben leváljon a tortaformáról. Tetejét reszelt csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15935
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 17.

Ajánló

Ha ügyes vagy, akkor két tortára is elég ez a krém- és habmennyiség, csak plusz egy tortalapot kell sütni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek különféle receptekből egy újat kreálni! Ez is egy ilyen recept. Vannak nagy kedvencek a családban, de utóbb unalmasak lesznek, ezért mindig újítok egy kicsit más receptek segítségével!  

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A karamellás habhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...