Karamellás körte bonbon
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
63g étcsokoládé341 kcal
-
38g marcipán173 kcal
-
17 kcal
Összesen
531
kcal
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
250g étcsokoládé1365 kcal
-
150g marcipán693 kcal
-
24g lekvár/ dzsem67 kcal
Összesen
2125
kcal
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
59g étcsokoládé322 kcal
-
35.4g marcipán163 kcal
-
5.7g lekvár/ dzsem16 kcal
Összesen
501
kcal
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 2% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.7 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 2.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
531
kcal
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 2% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 109.7 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1152.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 366 mg
-
Foszfor 520 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 255 g
-
Cukor 211 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 9.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
2125
kcal
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 2% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.1 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 2.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
501
kcal
Hozzávalók
-
250 g étcsokoládé
Elkészítés
- Elsőként az öntőformákra egy kis ecset segítségével felviszünk ehető aranycsillámport (a forma egy műanyag tojástartó, amit a hűtőszekrényekhez adnak).
- Ezután elkészítjük a tölteléket: a marcipánmasszát és a lekvárt egyszerűen összekeverjük egy kis tálban.
- A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk (kb. három sornyi csokit félrerakunk). Kis lángon megvárjuk, amíg a víz el kezd forrni, közben a csokit folyamatosan kevergetjük, amikor látjuk, hogy már majdnem minden darab elolvadt, le is vesszük a tűzről (vigyázzunk, ha a víz nagyon forr, a csoki odaég).
- A csokit levesszük a gőzfürdőről, és folyamatosan kevergetjük, amíg langyos lesz. Ekkor beledobunk még 3-4 kocka csokit, kevergetjük, amíg ezek is felolvadnak.
- Minden lyukba kanalazunk a csokiból, majd a formát jobbra-balra forgatva bevonjuk a forma falát.
- Hogy a felesleges csoki kifolyjon, fejjel lefelé fordítva vagy rácsra tesszük, vagy két pohárral kitámasztjuk a forma két végét (sütőpapír felett dolgozzunk!).
- Pár perc után már látszik, hogy a csoki nem csöpög tovább, kezd megszilárdulni, ekkor visszafordítjuk, és egy éles késsel vagy habkártyával lehúzzunk róla a felesleget.
- 15 percre hűtőbe tesszük.
- Amikor megdermedt, a masszával megtöltjük a bonbonokat. Kb. a forma háromnegyedéig, hogy legyen hely a bonbon talpának.
- A maradék csokit a fent leírt módon újra felolvasztjuk, ami a sütőpapírra csöpögött, azt is felhasználjuk, ebbe is teszünk 3-4 kocka eredeti, még fel nem olvasztott csokit.
- A töltelékekre egy-egy kanál olvasztott csokit teszünk, a felesleget itt is a kés pengéjével vagy a spatulával lehúzzuk, így lezártunk a bonbonokat.
- Ismét hűtőbe tesszük, dermedés után a bonbonok a formából könnyen kijönnek, ha enyhén a kés nyelével megütjük a formák hátulját.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3405
- Feltöltés dátuma: 2013. február 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A bonbon készítés nem olyan bonyolult, mint ahogy sokan azt hiszik. Nincs szükség sem drága bonbon formákra, sem maghőmérőre a csoki temperálásához. Az elkészítés fázisait itt nézhetitek meg.