r
Nosalty Logó

Karamellakrémes isler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellakrémes isler
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kukta
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A Dulce de leche-hez

A kekszhez

Bevonáshoz, díszítéshez

Összesen 1050 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A Dulce de leche-hez

A kekszhez

Bevonáshoz, díszítéshez

Összesen 5248 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A Dulce de leche-hez

A kekszhez

Bevonáshoz, díszítéshez

Összesen 411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1143.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 1050 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    240.9 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5715.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1722 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    2327 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    714.9 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1450 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 5248 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 411 kcal

Hozzávalók

A Dulce de leche-hez

A kekszhez

Bevonáshoz, díszítéshez

Elkészítés

A Dulce de leche-hez

  1. A sűrített tejet befőttesüvegbe töltjük. Az üveget jól lezárva egy kuktába állítjuk, a kuktát pedig sűrített tej szintjéig töltjük vízzel, majd lezárjuk, és kis lángon bő 1,5 óráig főzzük a gőz kiengedése nélkül, majd további 15-20 percig hagyjuk hűlni a lezárt kuktát.
  2. Közben előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
  3. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd lassan hozzáadagoljuk a lisztet, a sütőport és a csipet sót. Morzsalékos állagúra, de nagyjából egyneműre dolgozzuk.
  4. A tejfölt összekeverjük a tojássárgával, majd a tészta többi részéhez forgatjuk, és egyenletesre dolgozzuk. 20-30 percre hűtőbe tesszük.
  5. Lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra nyúltjuk, és kiszaggatjuk. Majd a kiszaggatott formákat sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a széle enyhén aranybarnás nem lesz (kb. 15 perc).
  6. A kész korongokat hagyjuk kihűlni (minél melegebb, annál törékenyebb), majd kettesével összeragasztgatjuk őket aDulche de leche krémmel.
  7. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd egyenként bevonjuk a kész islereket. Díszíthetjük dekorcukorral, de anélkül is nagyon mutatós. Jó étvágyat!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8697
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 10.

Ajánló

Egyszerűbb meg sem kóstolni, mert nem lehet leállni vele.;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én nagyon nem szerettem a tejkaramellát. Indokolatlannak tartottam, és utáltam, ahogy beleragadt a fogamba. Aztán amióta az osztályban szépen lassan mindenki rászokott, hogy ezt nassol szünetekben, kirándulásokon, rajzórákon, először csak megszoktam, aztán egészen megszerettem. Úgyhogy arra gondoltam, hogy meglepem az osztályt egy karamellakrémmel töltött islerrel. A megfelelő receptet a csokipari.hu-n találtam, és némi átalakítással átkonvertáltam az eredetileg karamellás-kekszes csokoládé készítését leíró receptet islerszerűvé. De mivel valahogy mégiscsak félúton van a két édesség között, mindkettő nevét odaadományoztam neki, így lett belőle Twisler.:) Elég nagy sikere lett, többen is megdicsérték, olyanok is, akik saját bevallásuk szerint utálják a tejkaramellát.

Hozzávalók

A Dulce de leche-hez

A kekszhez

Bevonáshoz, díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...