Karamellakrémes isler
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 19% Zsír
A Dulce de leche-hez
-
218 kcal
A kekszhez
-
30g vaj215 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
8 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
20g tejföl40 kcal
Bevonáshoz, díszítéshez
-
40g étcsokoládé218 kcal
-
30g dekorgyöngy116 kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 19% Zsír
A Dulce de leche-hez
-
1091 kcal
A kekszhez
-
150g vaj1076 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g tejföl198 kcal
Bevonáshoz, díszítéshez
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
150g dekorgyöngy581 kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 19% Zsír
A Dulce de leche-hez
-
26.6g sűrített tej (cukrozott)86 kcal
A kekszhez
-
11.8g vaj84 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
19.6g finomliszt71 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
7.8g tejföl16 kcal
Bevonáshoz, díszítéshez
-
15.7g étcsokoládé86 kcal
-
11.8g dekorgyöngy45 kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 48.2 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1143.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 465 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 296 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.4 g
Zsír
-
Összesen 240.9 g
-
Telített zsírsav 144 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 730 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5715.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 1722 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 452 mg
-
Foszfor 2327 mg
-
Nátrium 1018 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 714.9 g
-
Cukor 495 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 232.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1482 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 540 mg
-
Retinol - A vitamin: 1450 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 379 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 330 micro
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 447.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Hozzávalók
A Dulce de leche-hez
-
34 dkg sűrített tej (cukrozott)
A kekszhez
-
5 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
1 db tojássárgája
-
1 dl tejföl
Bevonáshoz, díszítéshez
-
20 dkg étcsokoládé
-
15 ek dekorgyöngy
Elkészítés
A Dulce de leche-hez
- A sűrített tejet befőttesüvegbe töltjük. Az üveget jól lezárva egy kuktába állítjuk, a kuktát pedig sűrített tej szintjéig töltjük vízzel, majd lezárjuk, és kis lángon bő 1,5 óráig főzzük a gőz kiengedése nélkül, majd további 15-20 percig hagyjuk hűlni a lezárt kuktát.
- Közben előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
- A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd lassan hozzáadagoljuk a lisztet, a sütőport és a csipet sót. Morzsalékos állagúra, de nagyjából egyneműre dolgozzuk.
- A tejfölt összekeverjük a tojássárgával, majd a tészta többi részéhez forgatjuk, és egyenletesre dolgozzuk. 20-30 percre hűtőbe tesszük.
- Lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra nyúltjuk, és kiszaggatjuk. Majd a kiszaggatott formákat sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a széle enyhén aranybarnás nem lesz (kb. 15 perc).
- A kész korongokat hagyjuk kihűlni (minél melegebb, annál törékenyebb), majd kettesével összeragasztgatjuk őket aDulche de leche krémmel.
- A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd egyenként bevonjuk a kész islereket. Díszíthetjük dekorcukorral, de anélkül is nagyon mutatós. Jó étvágyat!:)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8697
- Feltöltés dátuma: 2013. október 10.
Ajánló
Egyszerűbb meg sem kóstolni, mert nem lehet leállni vele.;)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Én nagyon nem szerettem a tejkaramellát. Indokolatlannak tartottam, és utáltam, ahogy beleragadt a fogamba. Aztán amióta az osztályban szépen lassan mindenki rászokott, hogy ezt nassol szünetekben, kirándulásokon, rajzórákon, először csak megszoktam, aztán egészen megszerettem. Úgyhogy arra gondoltam, hogy meglepem az osztályt egy karamellakrémmel töltött islerrel. A megfelelő receptet a csokipari.hu-n találtam, és némi átalakítással átkonvertáltam az eredetileg karamellás-kekszes csokoládé készítését leíró receptet islerszerűvé. De mivel valahogy mégiscsak félúton van a két édesség között, mindkettő nevét odaadományoztam neki, így lett belőle Twisler.:) Elég nagy sikere lett, többen is megdicsérték, olyanok is, akik saját bevallásuk szerint utálják a tejkaramellát.