r
Nosalty Logó

Karamell torta Regi konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Karamell torta Regi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A karamellás krémhez

A süti tetejére

857
Kalória
12.7g
Fehérje
120.7g
Szénhidrátok
35.5g
Zsír
47.4g
Víz
136.5g
Koleszterin
2g
Rost
76.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A karamellás krémhez

A süti tetejére

Összesen 857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A karamellás krémhez

A süti tetejére

Összesen 6846 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A karamellás krémhez

A süti tetejére

Összesen 267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    831.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    283.6 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6652.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1961 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    2317 mg
  • Nátrium
    1882 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    965.3 g
  • Cukor
    615 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    378.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    910 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1246 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1546 micro
Összesen 6846 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta elkészítéséhezkikeverjük a tojások sárgáját a többi hozzávalóval, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
  2. Megsütjük.
  3. A krémhez először pudingot főzünk.
  4. Ezután amargarint habosra keverjük a porcukorral. Ahogy kihűlt a puding, hozzákeverjük a margarinos krémhez.
  5. Felverjük a tejszínhabot, és előbb bevonjuk, majd díszítjük vele a tortát. Az oldalára szeletelt mandulát rakunk.
  6. A cukorból és a vízből karamellt készítünk. Ehhez a hozzávalókat egy kis lábosban feltesszük főni. Akkor lesz jó, mikor szép barnára pirul.
  7. Az elkészült karamellt, ahogy levettük a tűzről,a torta tetejére csurgatjuk. Vigyázat, gyorsanmegszilárdul!
  8. Ezután az ostyalapokat négyzet alakúra vágjuk.
  9. A csokit egy kevés vajjal felolvasztjuk, az ostyák sarkait belemártogatjuk.
  10. Az elkészült tortát egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

TraRita karamell szeletje a családom kedvenc süteményei közé tartozik. Ezt készítettem el torta formájában édesanyám születésnapjára.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!