r
Nosalty Logó

Karamell torta Krisztina konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Karamell torta Krisztina konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

​A krémhez

A díszítéshez

708
Kalória
7.2g
Fehérje
76.2g
Szénhidrátok
41.9g
Zsír
47.8g
Víz
102.8g
Koleszterin
533.1mg
Rost
54.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

​A krémhez

A díszítéshez

Összesen 708 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

​A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7095 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

​A krémhez

A díszítéshez

Összesen 281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 708 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    419.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    1028 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4505.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1680 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1337 mg
  • Nátrium
    1261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    762.4 g
  • Cukor
    545 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    477.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3009 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1697 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 7095 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, az instant kávét és a sütőport elvegyítjük. A 4 tojást a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjukaz étolajat, a tejet és a kávés-sütőporos lisztet.
  2. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük,és tűpróbáig sütjük. (A tészta mikróban is elkészíthető, szilikonos sütőformában. Érdemes beruházni rá, mert a tészta 6 perc alatt gyönyörűen megsül - nem kell vajazni, lisztezni, előmelegíteni.)
  3. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet.
  4. A két csomag karamellás pudingport a 7 dl tejjel és a cukorrala szokásos módon elkészítjük, és hűlni hagyjuk.
  5. A szobahőmérsékletű margarint a 25 dkg porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal csomómentesre keverjük.
  6. A kihűlt tésztát 2 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel.
  7. A habtejszínt felverjük.Ha szükséges,habfixálóval rögzítjük,és a tortára kenjük, majddíszítjük azt.
  8. 2 tk karamellás pudingport 3 tk cukorral, 2 tk étolajjal és 1 dl vízzel felfőzünk, kissé kihűtjük. A tejszínre csurgatjuk,és belecirógatjuk, hogy szép márványmintás legyen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Nagyon édes, szemet gyönyörködtető sütemény. A díszítése némi kreativitást és fantáziát igényel, de megéri a munkát. Jó étvágyat!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!