r
Nosalty Logó

Karácsonyi torta Jamie Olivertől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szapbea
Karácsonyi torta Jamie Olivertől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Bevonat

Összesen 1066 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Bevonat

Összesen 8515 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Bevonat

Összesen 271 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 1066 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    230.6 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3339.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1223 mg
  • Nátrium
    933 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1441.3 g
  • Cukor
    1178 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1227.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2065 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    948 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1813 micro
Összesen 8515 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Tészta

Bevonat

Elkészítés

Tészta

  1. A szilvát és a cseresznyét aprítsuk fel kis darabokra, majd a kandírozott gyümölccsel, héjjal, mazsolával, áfonyával, ribizlivel együtt tegyük egy nagy tálba. Öntsük rá a rum felét (1,25 ml), jól keverjük meg, és hagyjuk állni a hűtőben éjszakára, hogy jól összeérjenek az ízek, és a gyümölcsök megszívják magukat. (Ha van időnk, néha forgassuk át.)
  2. Másnap melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Egy 26 vagy 28 cm-es tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki.
  3. Tegyük a lisztet, a fűszereket és a sót egy nagy tálba, és szitáljuk át. Adjuk hozzá a rumos gyümölcsökhöz, és jól forgassuk meg.
  4. Egy másik tálban verjük fel habosra a vajat a cukorral. Egyesével törjük bele a tojásokat, jól keverjük el, mielőtt beleütjük a következőt.
  5. Végül keverjük el a lisztes keverékkel, amíg egynemű masszát nem kapunk. Kanalazzuk a tésztát a formába, és tegyük a 150 fokos sütőbe kb. 2 órára, vagy amíg aranybarnára sül, végezzünk tűpróbát.
  6. Ha kész, fogpiszkálóval fúrjunk lyukakat a tésztába, és a maradék rummal itassuk meg még melegen. Hűtsük le a tortát, vegyük ki a formából, és helyezzük egy tányérra vagy tortatálra.

Bevonat

  1. A mázhoz verjük fel a tojásfehérjéket, majd ha már majdnem teljesen kemény, adagoljuk bele lassan az átszitált porcukrot egy kanállal. A végén keverjük bele a citromlevet is, ettől lesz szép fényes a bevonat.
  2. Dekoráljuk a kihűlt tortát a habbal, én fakanállal alakítottam ki a csúcsokat, de akár habzsák segítségével rózsákkal is díszíthetjük. Végül hagyjuk keményre száradni.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9443
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi torta Jamie Olivertől
szapbea 9 recept

A legjobb választás karácsonyra ez a minden finomsággal teli, kinézetében is ünnepi angol torta. Olyan karácsonyi ízek dominálnak benne, mint a narancs és a szegfűszeg, a rummal áztatott tészta, és a gyümölcsök pedig még pikánsabbá teszik a sütit. Jamie receptjéhez képest annyit változtattam rajta, hogy ő fahéj helyett szerecsendióval fűszerezi, és több cukrot tesz bele, amiből visszavettem, mert az aszalt gyümölcsök is nagyon édesek voltak, de ez ízlés kérdése. Az eredeti, skót változatát whiskyvel locsolják meg :-) 

Hozzávalók

Tészta

Bevonat

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...