Karácsonyi pisztráng
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
250g pisztráng222 kcal
-
33g vaj233 kcal
-
25g fenyőcsúcs0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
455
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
1000g pisztráng888 kcal
-
130g vaj932 kcal
-
100g fenyőcsúcs0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1820
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
81.3g pisztráng72 kcal
-
10.6g vaj76 kcal
-
8.1g fenyőcsúcs0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
148
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 586.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 375 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 112.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 244 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
455
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.7 g
Zsír
-
Összesen 145.1 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 628 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2347.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 1501 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 449.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 991 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 47 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 930 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 414 mg
-
Retinol - A vitamin: 974 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 205 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1820
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az előkészített pisztráng mindkét oldalát beirdaljuk, majd kívül belül besózzuk. A sütőlemezt (tepsit) megkenjük vajjal. A pisztrángokat a sütőlemezre rakjuk. Belsejükbe tesszük a megmosott fenyőágacskákat és egy-egy darabka vajat. A halak tetejére, ahol a bevágások vannak, szintén vajdarabkát teszünk.
- Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Melegen, krumplipürével tesszük asztalra.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4828
- Feltöltés dátuma: 2019. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
603 recept
Édesanyám kézzel írt receptjei között bukkantam rá erre a sült hal receptre. A papíron egy piros kérdőjel volt, ez keltette fel a kíváncsiságom. Ha Ő nem készítette el, akkor most rajtam a sor! Kicsit izgultam, hogy milyen lesz, hiszen ez mégis csak ünnepi alkalom! Kellemes meglepetés ért bennünket... zamatos, szaftos, nem fenyő ízű halvacsora lett az eredmény!