r
Nosalty Logó

Karácsonyi kekszes mézes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kathy55
Karácsonyi kekszes mézes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A közepébe

A krém

A tetejére

Összesen 619 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A közepébe

A krém

A tetejére

Összesen 7416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A közepébe

A krém

A tetejére

Összesen 273 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 619 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    288.2 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4895.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1200 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    2366 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1103 g
  • Cukor
    574 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2459 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 7416 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A közepébe

A krém

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Gáztepsi nagyságúra nyújtjuk (bőven lisztezni nyújtáskor, hogy ne ragadjon le). Kiolajozott tepsi hátán megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon kemény és törékeny lesz. Folyamatosan figyeljük. Vegyük ki már akkor a lapot, mikor tetejét megtapogatva még puhának érezzük. Kivéve szabad levegőn amúgy is meg fog keményedni.
  2. A krémhez a pudingporokat megfőzzük a tejben, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukrokkal habosra keverjük, majd belekeverjük a kihűlt pudingot is.
  3. Összerakás: Az egyik lapot kenőtollal megkenjük tejeskávéval. A krémből kiveszünk egy keveset a tetejére, a maradékot két egyenlő részre osztjuk. A krém egyik felével megkenjük az első lapot. Ezután rárakjuk a tejeskávéba mártogatott kekszet, majd megkenjük a krém másik felével. Erre kerül a másik lap, amit szintén megkentünk tejeskávéval. A süti tetejére kenjük a félretett krémet, villával cifrázzuk, és megszórjuk instant kakaóporral.
  4. Legalább egy napig állni hagyjuk, hogy szépen szeletelhető legyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15362
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 20.

Ajánló

Könnyű, kiadós vendégváró desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kathy55 17 recept

A tetejére, ha nem kenjük meg krémmel, csokimázat is tehetünk. Sajnos ennél jobb képet nem sikerült csinálnom, de ha legközelebb csinálok, megpróbálom jobbra kicserélni! :)

Hozzávalók

A tésztához

A közepébe

A krém

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...