r
Nosalty Logó

Karácsonyi fűszeres császárhús

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ági78
Karácsonyi fűszeres császárhús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 839 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1679 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1284.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 839 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2568.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    914.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1679 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, majd a bőrét egy éles késsel beirdaljuk 1,5 centiméterenként átlós irányban (lehetőleg a húsba ne vágjunk mélyen bele). Besózzuk úgy, hogy a bevágott részeknél bedörzsöljük.
  2. A vöröshagymát és lilahagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk. A fokhagymafejről leszedjük a legkülső burokleveleket, de vigyázva, ne mindet, hogy egyben maradjanak a gerezdek, majd éles késsel keresztben félbevágjuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  4. A mézet, az olajjal és a gyömbérrel kikeverjük, majd ezzel a mázzal bevonjuk a hús minden oldalát. A bevágásokba is jusson belőle.
  5. Egy tűzálló tálba fektetjük az előkészített húst. Megtűzdeljük szegfűszeggel.
  6. A hús mellé sorakoztatjuk a hagymákat, mellédobunk 2-3 rozmaring ágat, aláöntjük a sört, és az egészet alufóliával lefedve a sütőbe tesszük. Kb. másfél óra múlva tűpróbával ellenőrizzük, hogy átpuhult-e a hús.
  7. Mikor a hús már puha, a fóliát levesszük, átlocsoljuk a szaftjával, majd a sütőt hőlégkeverésre vagy grillre állítjuk, és addig sütjük tovább, míg szép ropogós nem lesz a bőre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12940
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hétvégén nagyon szép császárhúst találtam. Gondoltam, veszek is. Persze akkor még gőzöm se volt, hogy mi is lesz belőle, mert be kell valljam, nyers állapotban még nemigen fordult elő nálunk.:) Azért mire hazaértem, már körvonalazódott, hogy mit is szeretnék. Ropogós bőr, puha hús... édeskés, fűszeres. A méz, a fűszerek, a sör klasszul kihozták egymás ízét. Meg is egyeztünk, hogy ez jó lenne egy karácsonyi vacsorának. Azt hiszem, így is lesz. :D A sütési idő változó lehet, attól függően, hogy milyen vastag a húsos rész. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...