Karácsonyi fűszeres császárhús
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
300g sertéshús498 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
38g méz114 kcal
-
71 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g sör32 kcal
Összesen
839
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
600g sertéshús996 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
28g rozmaring37 kcal
-
75g méz228 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g sör65 kcal
Összesen
1679
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
46.5g sertéshús77 kcal
-
14g vöröshagyma5 kcal
-
14g lilahagyma5 kcal
-
4.7g fokhagyma6 kcal
-
2.2g rozmaring3 kcal
-
5.8g méz18 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.6g sör5 kcal
Összesen
130
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.5 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1284.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 758 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 457.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
839
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136.9 g
Zsír
-
Összesen 68.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 384 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2568.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 1516 mg
-
Nátrium 321 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.4 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 914.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 393 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
1679
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 közepes fej lilahagyma
-
1 fej fokhagyma
-
4 szál rozmaring
-
3 ek méz
-
2 ek napraforgó olaj
-
0.5 kávéskanál gyömbérpor
-
12 db szegfűszeg
-
só ízlés szerint
-
1.5 dl sör
Elkészítés
- A húst megtisztítjuk, majd a bőrét egy éles késsel beirdaljuk 1,5 centiméterenként átlós irányban (lehetőleg a húsba ne vágjunk mélyen bele). Besózzuk úgy, hogy a bevágott részeknél bedörzsöljük.
- A vöröshagymát és lilahagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk. A fokhagymafejről leszedjük a legkülső burokleveleket, de vigyázva, ne mindet, hogy egyben maradjanak a gerezdek, majd éles késsel keresztben félbevágjuk.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A mézet, az olajjal és a gyömbérrel kikeverjük, majd ezzel a mázzal bevonjuk a hús minden oldalát. A bevágásokba is jusson belőle.
- Egy tűzálló tálba fektetjük az előkészített húst. Megtűzdeljük szegfűszeggel.
- A hús mellé sorakoztatjuk a hagymákat, mellédobunk 2-3 rozmaring ágat, aláöntjük a sört, és az egészet alufóliával lefedve a sütőbe tesszük. Kb. másfél óra múlva tűpróbával ellenőrizzük, hogy átpuhult-e a hús.
- Mikor a hús már puha, a fóliát levesszük, átlocsoljuk a szaftjával, majd a sütőt hőlégkeverésre vagy grillre állítjuk, és addig sütjük tovább, míg szép ropogós nem lesz a bőre.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 154
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 12991
- Feltöltés dátuma: 2012. november 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
A hétvégén nagyon szép császárhúst találtam. Gondoltam, veszek is. Persze akkor még gőzöm se volt, hogy mi is lesz belőle, mert be kell valljam, nyers állapotban még nemigen fordult elő nálunk.:) Azért mire hazaértem, már körvonalazódott, hogy mit is szeretnék. Ropogós bőr, puha hús... édeskés, fűszeres. A méz, a fűszerek, a sör klasszul kihozták egymás ízét. Meg is egyeztünk, hogy ez jó lenne egy karácsonyi vacsorának. Azt hiszem, így is lesz. :D A sütési idő változó lehet, attól függően, hogy milyen vastag a húsos rész. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/