Karácsonyi copf
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
200g aszalt gyümölcsök480 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
20g dió131 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g citromlé4 kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
34.6g leveles tészta128 kcal
-
25.2g aszalt gyümölcsök60 kcal
-
6.3g mandula37 kcal
-
2.5g dió16 kcal
-
6.3g vaj45 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
18.9g porcukor73 kcal
-
2.5g citromlé1 kcal
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.6 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 15.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.1 g
Zsír
-
Összesen 143.9 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1536.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 461 mg
-
Nátrium 571 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 417.5 g
-
Cukor 262 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 91.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 872 micro
-
β-crypt 187 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 301 micro
- 5% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 11.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A töltelékhez a diót, mandulát és aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, majd a fahéjjal és kristálycukorral jól összekeverjük.
- A felengedett leveles tésztát egyenként belisztezett gyúródeszkán 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, és felolvasztott vajjal bekenjük. 2 egyenlő részre vágjuk, és eloszlatjuk rajta a tölteléket.
- Ezután mindkét tésztalapot szorosan felcsavarjuk, és hosszában félbevágjuk. 2-2 csíkból, amelyet a vágott felükkel egymásnak háttal helyeztünk a gyúródeszkára, "copfot" csavarunk.
- A tésztavégeket jól összenyomkodjuk; a copfokat bezsírozott, belisztezett tepsire fektetjük, és pihentetjük kb. fél órát.
- A copfokat előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ezalatt a porcukrot a citromlével kikeverjük. A megsült copfokat kicsit hűlni hagyjuk, majd kevés citrommázzal bekenjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11533
- Feltöltés dátuma: 2011. november 16.
Ajánló
A 3 lapból 6 db copf jön ki. A lényeg az, hogy mindig jól összenyomkodjuk a copfokat, hogy ne essenek szét! Amikor félbevágjuk a tekercset, érdemes kis olvasztott vajjal a külső felüket is bekenni, hogy összeragadjanak, és úgy könnyebb felcsavarni! Tetszőleges hosszúságúra vágva kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Először is... Nem szeretem az aszalt gyümölcsöket. A mazsolát egyenesen utálom. De mikor édesanyám receptjei között egy ősrégi Mester Kuktában rátaláltam erre, valamiért érdekelni kezdett. Mivel szeretek mindig valami újat kipróbálni, hát megtettem. Vásároltam egy csomag aszalt gyümölcs mixet, és kicsi változtatásokkal megsütöttem ezt. Hogy mi lett ennek a vége? Nem bántam meg! Nagyon finomnak találtam. És nem csak én, hanem a családból mindenki. Sógornőm rögtön elkérte a receptet, ahogy megkóstolta, sőt még a bátyám is neki állt egyik este ilyet sütni! :D Szóval meglepően nagy sikere volt. Ezt biztos, hogy még jó párszor el fogom készíteni. Egyetlen bajom volt vele, hogy nagyon hamar elfogyott. Lehet, hogy ezek után meg fogom szeretni az aszalt gyümölcsöket? A mazsolát biztosan nem. De a többinek adok még esélyt.:)