Karácsonyi cake pop sütés nélkül
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Adrikaa
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
88g oreo keksz419 kcal
-
20g krémsajt50 kcal
-
40g csokoládé218 kcal
-
29 kcal
Összesen
716
kcal
- 5% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
440g oreo keksz2094 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
-
200g csokoládé1092 kcal
-
38g színes cukorka144 kcal
Összesen
3580
kcal
- 5% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
56.6g oreo keksz269 kcal
-
12.9g krémsajt32 kcal
-
25.7g csokoládé140 kcal
-
4.9g színes cukorka19 kcal
Összesen
460
kcal
- 5% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 1% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 804 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 475 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
716
kcal
- 5% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 1% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.8 g
Zsír
-
Összesen 180.2 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4020.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 503 mg
-
Foszfor 865 mg
-
Nátrium 2375 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 470.1 g
-
Cukor 281 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 8.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
3580
kcal
- 5% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 1% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.4 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
460
kcal
Hozzávalók
-
40 db oreo keksz
-
100 g krémsajt
-
200 g csokoládé
-
2 ek színes cukorka
Elkészítés
- Első lépésként a kekszeket egy aprítógépbe tesszük, és addig aprítjuk, amíg morzsa nem lesz belőle. Érdemes egyszerre 20 db-ot tenni a gépbe, hogy jól össze tudja aprítani a kekszet.
- Az oreo kekszmorzsába teszünk krémsajtot, de ne egyszerre mindet, hanem elsőre csak egy evőkanállal, és azt dolgozzuk el benne. Azért fontos, hogy ne egyszerre tegyük hozzá a krémsajtot, mert a süti állaga nagyon fontos, ahhoz, hogy szép sütinyalókák legyenek belőle. Illetve nem minden krémsajt egyforma. Amennyiben az adagolás során úgy érezzük, hogy nem kell hozzá az összes krémsajt, akkor többet ne is adjunk hozzá, mert akkor le fog esni a pálcikáról. Akkor jó, amikor már szép gombócot tudunk belőle formálni, a gombóc nem ragad, de nem is esik szét.
- Megformázzuk a gombócokat, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe/tálcára/tányérra helyezzük őket, majd legalább egy órára betesszük a hűtőbe, hogy még jobban megszilárduljanak. Egy gombóc átmérője kb. 3,5 cm legyen, mert akkor még nem túl kicsi, de nem túl nagy ahhoz, hogy leesen a pálcáról.
- Miután letelt a hűtési idő, kivesszük a gombócokat a hűtőből, és megformázzuk belőle a hóembert, karácsonyfát, vagy éppen maradhatnak is eredeti gombóc formában.
- Megolvasztjuk a csokoládét, előkészítjük a pálcikákat, és a pálcikát kb. egy cm mélyen csokiba mártjuk, majd ezt a csokiba mártott pálcikát beleszúrjuk a gombócba. A pálcikát kb. a gombóc közepéig kell szúrni, mert ha tovább nyomjuk, akkor megrepedhet a süti.
- Ezeket a felpálcikázott gombócokat egy tányérra tesszük, és újra mehet a hűtőbe egy 15 percre. Ez azért fontos, hogy megszilárduljon a csoki, és mint egy "ragasztó" funkciót betöltve segítse a gombócok pálcán maradását.
- Mielőtt kivesszük a hűtőből a nyalókákat, készítsünk elő mindent, ami szükséges a díszítéshez, vagyis olvasztott csoki, szórócukrok, vagy amit éppen még rá szeretnénk tenni, és egy darab hungarocell. A csokit lehetőleg egy mély pohárba vagy tálkába tegyük, hogy a nyalókát bele tudjuk mártani.
- Itt indulhat a kreatív része a dolognak, és saját ízlésünk szerint lehet díszíteni a figurákat. :) Fontos, hogy amikor a csokiba mártjuk a gombócot, akkor merüljön el benne, mert így szépen bevonja a süteményt. Amikor megmártózott a gombóc, vegyünk ki, és nagyon óvatos mozdulatokkal ütögessük a pálcát az edény falához, hogy lecsepegjen róla a felesleges csoki. Ezután pedig lehet rászórni a cukrot. :)
- Hungarocellbe szúrjuk őket, és hűvös helyre tesszük, hogy megszilárduljon a csoki rajta, aztán lehet is fogyasztani. Nem kell hűtőbe tartani, de napfénytől védett hűvös helyen célszerű tárolni. Nekem ebből kb. 30 gombócom lett :)
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 60
- Össznézettség: 15774
- Feltöltés dátuma: 2014. december 06.
Ajánló
Érdemes az erre célra kapható csokipasztillát megvenni, és azzal bevonni a sütiket, ha a legjobb eredményt szeretnénk elérni. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Adrikaa
8 recept
Ez a történet ott kezdődött, hogy beleszerettem ezekbe a süteményekbe, mert amilyen egyszerű, olyan nagyszerű is :) Csináltam már ennek a sütinek a sütős verzióját, de azzal kicsit több idő megy el, mint ezzel a sütés nélküli verzióval. Nagyon egyszerű, gyerkőcökkel együtt is lehet csinálni. :) Mivel közeleg a karácsony, úgy döntöttem, hogy ehhez illően fogom kidíszíteni őket. :)