r
Nosalty Logó

Karácsonyi cake pop sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Adrikaa
Karácsonyi cake pop sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    804 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 716 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    180.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4020.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    2375 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.1 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 3580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 460 kcal

Elkészítés

  1. Első lépésként a kekszeket egy aprítógépbe tesszük, és addig aprítjuk, amíg morzsa nem lesz belőle. Érdemes egyszerre 20 db-ot tenni a gépbe, hogy jól össze tudja aprítani a kekszet.
  2. Az oreo kekszmorzsába teszünk krémsajtot, de ne egyszerre mindet, hanem elsőre csak egy evőkanállal, és azt dolgozzuk el benne. Azért fontos, hogy ne egyszerre tegyük hozzá a krémsajtot, mert a süti állaga nagyon fontos, ahhoz, hogy szép sütinyalókák legyenek belőle. Illetve nem minden krémsajt egyforma. Amennyiben az adagolás során úgy érezzük, hogy nem kell hozzá az összes krémsajt, akkor többet ne is adjunk hozzá, mert akkor le fog esni a pálcikáról. Akkor jó, amikor már szép gombócot tudunk belőle formálni, a gombóc nem ragad, de nem is esik szét.
  3. Megformázzuk a gombócokat, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe/tálcára/tányérra helyezzük őket, majd legalább egy órára betesszük a hűtőbe, hogy még jobban megszilárduljanak. Egy gombóc átmérője kb. 3,5 cm legyen, mert akkor még nem túl kicsi, de nem túl nagy ahhoz, hogy leesen a pálcáról.
  4. Miután letelt a hűtési idő, kivesszük a gombócokat a hűtőből, és megformázzuk belőle a hóembert, karácsonyfát, vagy éppen maradhatnak is eredeti gombóc formában.
  5. Megolvasztjuk a csokoládét, előkészítjük a pálcikákat, és a pálcikát kb. egy cm mélyen csokiba mártjuk, majd ezt a csokiba mártott pálcikát beleszúrjuk a gombócba. A pálcikát kb. a gombóc közepéig kell szúrni, mert ha tovább nyomjuk, akkor megrepedhet a süti.
  6. Ezeket a felpálcikázott gombócokat egy tányérra tesszük, és újra mehet a hűtőbe egy 15 percre. Ez azért fontos, hogy megszilárduljon a csoki, és mint egy "ragasztó" funkciót betöltve segítse a gombócok pálcán maradását.
  7. Mielőtt kivesszük a hűtőből a nyalókákat, készítsünk elő mindent, ami szükséges a díszítéshez, vagyis olvasztott csoki, szórócukrok, vagy amit éppen még rá szeretnénk tenni, és egy darab hungarocell. A csokit lehetőleg egy mély pohárba vagy tálkába tegyük, hogy a nyalókát bele tudjuk mártani.
  8. Itt indulhat a kreatív része a dolognak, és saját ízlésünk szerint lehet díszíteni a figurákat. :) Fontos, hogy amikor a csokiba mártjuk a gombócot, akkor merüljön el benne, mert így szépen bevonja a süteményt. Amikor megmártózott a gombóc, vegyünk ki, és nagyon óvatos mozdulatokkal ütögessük a pálcát az edény falához, hogy lecsepegjen róla a felesleges csoki. Ezután pedig lehet rászórni a cukrot. :)
  9. Hungarocellbe szúrjuk őket, és hűvös helyre tesszük, hogy megszilárduljon a csoki rajta, aztán lehet is fogyasztani. Nem kell hűtőbe tartani, de napfénytől védett hűvös helyen célszerű tárolni. Nekem ebből kb. 30 gombócom lett :)
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 15774
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 06.

Ajánló

Érdemes az erre célra kapható csokipasztillát megvenni, és azzal bevonni a sütiket, ha a legjobb eredményt szeretnénk elérni. :) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Adrikaa 8 recept

Ez a történet ott kezdődött, hogy beleszerettem ezekbe a süteményekbe, mert amilyen egyszerű, olyan nagyszerű is :) Csináltam már ennek a sütinek a sütős verzióját, de azzal kicsit több idő megy el, mint ezzel a sütés nélküli verzióval. Nagyon egyszerű, gyerkőcökkel együtt is lehet csinálni. :) Mivel közeleg a karácsony, úgy döntöttem, hogy ehhez illően fogom kidíszíteni őket. :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...