r
Nosalty Logó

Kapusznyík

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sziporka
Kapusznyík
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Káposzta

556
Kalória
13g
Fehérje
81.2g
Szénhidrátok
19.8g
Zsír
117.6g
Víz
45g
Koleszterin
5.1g
Rost
14.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Káposzta

Összesen 556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Káposzta

Összesen 6700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Káposzta

Összesen 186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    975.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    117.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.5 g

Zsír

  • Összesen
    237.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11703 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    1304 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1860 mg
  • Nátrium
    7690 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    974.5 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    1411.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2340 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    440 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1239 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    2029 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1270 micro
Összesen 6700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Először a káposzta tölteléket készítjük el. A káposztát lereszeljük, és sóval beszórva állni hagyjuk, majd a levét jól kicsavarjuk.
  2. Kevés olajon megpároljuk a káposztát, és cukorral, őrölt borssal ízesítjük.
  3. Kelt tészta: A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval és a cukorral.
  4. Az élesztőt 1 dl langyos tejben feloldjuk.
  5. A liszthez öntjük, hozzáadjuk a tojást és annyi tejet, amennyit a tészta felvesz. (Nekem ez a mennyiség általában fél liter.)
  6. A végén a felolvasztott margarint beledolgozzuk, és fél órát kelesztjük.
  7. Összeállítás: A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 7-8 cm széles csíkokra vágjuk. A szélétől néhány cm-re 1-2 kk káposztát teszünk, a tésztát ráhajtjuk és összenyomjuk, majd levágjuk. Így haladunk a tésztacsíkon végig.
  8. Olajozott vagy zsírozott tepsiben, nem túl közel egymáshoz elhelyezve aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Szülőfalum egyik nevezetes étele a kapusznyík, és mivel nagyon szeretem, néha elkészítem. A tésztáját már az anyósom receptje szerint készítem. Nálunk ez az alaprecept bármely kelt kalácshoz. Így az 1 kg lisztből nem csak káposztás, hanem lekváros, kakaós is készül, mivel a gyermekeim inkább az édeset szeretik. A sütési időnél egy tepsire vonatkoztatva számoltam a 15 percet. A lényeg: aranybarnára süssük!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!