Kapusznyík
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sziporka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
83g finomliszt303 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
1g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
42g tej23 kcal
-
21g margarin149 kcal
Káposzta
Összesen
556
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 975.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 641 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 117.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
556
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 156.5 g
Zsír
-
Összesen 237.5 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11703 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 392 mg
-
Kálcium 1304 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 409 mg
-
Foszfor 1860 mg
-
Nátrium 7690 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 974.5 g
-
Cukor 171 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 1411.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2340 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 440 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 1148 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1239 micro
-
Kolin: 706 mg
-
Retinol - A vitamin: 2152 micro
-
α-karotin 396 micro
-
β-karotin 2029 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1270 micro
Összesen
6700
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- Először a káposzta tölteléket készítjük el. A káposztát lereszeljük, és sóval beszórva állni hagyjuk, majd a levét jól kicsavarjuk.
- Kevés olajon megpároljuk a káposztát, és cukorral, őrölt borssal ízesítjük.
- Kelt tészta: A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval és a cukorral.
- Az élesztőt 1 dl langyos tejben feloldjuk.
- A liszthez öntjük, hozzáadjuk a tojást és annyi tejet, amennyit a tészta felvesz. (Nekem ez a mennyiség általában fél liter.)
- A végén a felolvasztott margarint beledolgozzuk, és fél órát kelesztjük.
- Összeállítás: A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 7-8 cm széles csíkokra vágjuk. A szélétől néhány cm-re 1-2 kk káposztát teszünk, a tésztát ráhajtjuk és összenyomjuk, majd levágjuk. Így haladunk a tésztacsíkon végig.
- Olajozott vagy zsírozott tepsiben, nem túl közel egymáshoz elhelyezve aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 11910
- Feltöltés dátuma: 2013. október 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Sziporka
15 recept
Szülőfalum egyik nevezetes étele a kapusznyík, és mivel nagyon szeretem, néha elkészítem. A tésztáját már az anyósom receptje szerint készítem. Nálunk ez az alaprecept bármely kelt kalácshoz. Így az 1 kg lisztből nem csak káposztás, hanem lekváros, kakaós is készül, mivel a gyermekeim inkább az édeset szeretik. A sütési időnél egy tepsire vonatkoztatva számoltam a 15 percet. A lényeg: aranybarnára süssük!