r
Nosalty Logó

Kapusznyík

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sziporka
Kapusznyík
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Káposzta

Összesen 556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Káposzta

Összesen 6700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Káposzta

Összesen 186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    975.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 556 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.5 g

Zsír

  • Összesen
    237.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11703 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    1304 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1860 mg
  • Nátrium
    7690 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    974.5 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1411.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2340 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    440 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1239 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    2029 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1270 micro
Összesen 6700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Tészta

Káposzta

Elkészítés

Tészta

  1. Először a káposzta tölteléket készítjük el. A káposztát lereszeljük, és sóval beszórva állni hagyjuk, majd a levét jól kicsavarjuk.
  2. Kevés olajon megpároljuk a káposztát, és cukorral, őrölt borssal ízesítjük.
  3. Kelt tészta: A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval és a cukorral.
  4. Az élesztőt 1 dl langyos tejben feloldjuk.
  5. A liszthez öntjük, hozzáadjuk a tojást és annyi tejet, amennyit a tészta felvesz. (Nekem ez a mennyiség általában fél liter.)
  6. A végén a felolvasztott margarint beledolgozzuk, és fél órát kelesztjük.
  7. Összeállítás: A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 7-8 cm széles csíkokra vágjuk. A szélétől néhány cm-re 1-2 kk káposztát teszünk, a tésztát ráhajtjuk és összenyomjuk, majd levágjuk. Így haladunk a tésztacsíkon végig.
  8. Olajozott vagy zsírozott tepsiben, nem túl közel egymáshoz elhelyezve aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 11785
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapusznyík
Sziporka 15 recept

Szülőfalum egyik nevezetes étele a kapusznyík, és mivel nagyon szeretem, néha elkészítem. A tésztáját már az anyósom receptje szerint készítem. Nálunk ez az alaprecept bármely kelt kalácshoz. Így az 1 kg lisztből nem csak káposztás, hanem lekváros, kakaós is készül, mivel a gyermekeim inkább az édeset szeretik. A sütési időnél egy tepsire vonatkoztatva számoltam a 15 percet. A lényeg: aranybarnára süssük!

Hozzávalók

Tészta

Káposzta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...