r
Nosalty Logó

Kapros túrós béles Potyesz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Potyesz
Kapros túrós béles Potyesz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2006 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 10032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3263.7 g
  • Cink
    523 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    406 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.3 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 2006 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    327.8 g

Zsír

  • Összesen
    400.4 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16318.6 g
  • Cink
    2616 mg
  • Szelén
    400 mg
  • Kálcium
    2664 mg
  • Vas
    2030 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    5862 mg
  • Nátrium
    1869 mg
  • Réz
    103 mg
  • Mangán
    88 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1271.5 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2633.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3194 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    252 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1203 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    640 micro
  • Kolin:
    1377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1653 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2001 micro
Összesen 10032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.9 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Ebből az adagból két nagy tepsi jön ki. Én a töltelékkel kezdem, mert ugye az az időigényesebb. A burgonyát meghámozzuk, majd picit sós vízben feltesszük főni. Miután jó puhára főtt, leöntjük a levét, és egy kicsit hagyjuk hűlni. A burgonyát összetörjük, majd ezután belerakjuk a túrót. Nagyon fontos, hogy a túróval kezdjük, mert a meleg burgonya a cukorra nem jó hatással van!
  2. Tehát túró, 2 csomag vaníliás cukor, a kapor, a tejföl kétharmada, majd a cukor. A cukorból sok kell, de itt mindenkinek az ízlésére bízom. Én édesre szeretem csinálni, mivel a tészta nem édes. Ezt folyamatában jól összekeverjük.
  3. A maradék tejfölbe belerakjuk az 1 vaníliás cukrot meg az egy tojást, és jól összekeverjük. Ez lesz majd a teteje.

Töltelék

  1. A tészta hozzávalóit egybe tesszük, majd jól összegyúrjuk. Na most itt cukrot írtam, de minimálisat, mert ha nagyon cukros, akkor megég a tészta a sütőbe. Vannak akik édesítőt tesznek a tésztába, mert akkor nem ég meg, és a tészta is édes lesz. De mivel mi nem használunk, ezért nekem nincs itthon, így marad a pici cukor. A töltelék úgyis édes. :)
  2. Ha összegyúrtuk a tésztát, vékonyra nyújtjuk úgy, hogy ha a tepsibe rakjuk, legyen egy kis pereme. Max. másfél-két cm magas legyen, mert nem jó, ha túl vastag.
  3. Miután beleraktuk a tepsibe, és a pereme is megvan, megszurkáljuk a tészta alját villával. Ne kérdezzétek mért? Kell és kész. :) Ezután beleszedjük a töltelék felét. A másik fele a másik tepsibe lesz. Én mindig úgy szedem, hogy maradjon egy kis töltelék a fazékban, mert a gyerekeim imádják. :)
  4. A tölteléket eloszlatjuk egyenletesen, majd a tejfölös, vagy cukros tojásos keverék felével meglocsoljuk a tetejét, és szépen eloszlatjuk, hogy mindenhova jusson. Ezután mehet be a sütőbe.
  5. Addig sütjük alulra helyezve, felső fűtőszálat használva 200 fokon, míg a tészta megsül, és a tetején barna foltok jelennek meg. Ennél a sütinél nem szoktam bekapcsolni a légkeverést a sütőben, mert ez így jó. Ugyan ez a szitu a második tepsivel is, értelem szerűen. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2297
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Potyesz 2 recept

Sziasztok! Egyik kedvencemet mutatom be nektek. Ilyen módon még nem igazán találtam sehol, bár lehet rossz néven kerestem, mert hát hatalmas ez az ország, rengeteg a szokás. :) Bélesről van szó, egy borsodi falu módon.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...