r
Nosalty Logó

Kapros-tejszínes tengeri halfilé brokkolis rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NdeeDeville
Kapros-tejszínes tengeri halfilé brokkolis rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 777 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 777 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.4 g

Zsír

  • Összesen
    109.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4507.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    2263 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1919.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1016 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    266 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1081 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1537 micro
Összesen 3105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halakat kivesszük a fagyasztóból, és hagyjuk kiolvadni. Megsózzuk és citromlével meglocsoljuk. Egy hőálló üvegtálat kivajazunk, és a kb. 5 cm-esre darabolt halakat belefektetjük szorosan. Én a tetejére is teszek 1-2 vékony csík vajat. 20 percig 200 fokra mehet a sütőbe.
  2. A tejszínben elkeverünk egy tojást, ha nagyon híg tejszín, akkor max. egy csapott ek. liszttel kicsit besűríthetjük. Elkeverjük benne a kaprot, a sót és a borsot ízlés szerint, és jó ízt ad neki, ha ebbe is teszünk egy pici citromlevet.
  3. A halat kivesszük, és az öntetet ráöntjük, kicsit átmozgatjuk a halakat kanállal (ne törjük össze), épp csak hogy alá is be tudjon folyni az öntet. 6-7 percre visszatesszük a sütőbe.
  4. A rizst kevés olajon üvegesre pirítjuk, megsózzuk, hozzáadjuk az apróra darabolt brokkolit, majd 2x mennyiségű vízben megfőzzük. Ha a vizet beszívta, akkor meg is puhult. Tányérra halmozzuk, és a tetejére bőséges öntettel ráhelyezzük a halszeleteket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 14066
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros-tejszínes tengeri halfilé brokkolis rizzsel
NdeeDeville 22 recept

Gyorsan kellett ebédet készítenem a gyerekeknek home office-ban 2 konferencia között. Mi szeretjük a halat egyébként is, ez pedig nemcsak finom, hanem pikk-pakk meg is van. Na azért picit előre kell gondolkozni, mert ki kell olvadnia a halnak :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...