r
Nosalty Logó

Kapros juhtúróval töltött rántott gomba

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kapros juhtúróval töltött rántott gomba
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sült krumplihoz

562
Kalória
27.8g
Fehérje
65.3g
Szénhidrátok
22.3g
Zsír
357.2g
Víz
180g
Koleszterin
6.8g
Rost
7.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A sült krumplihoz

Összesen 562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A sült krumplihoz

Összesen 562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A sült krumplihoz

Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    357.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    357.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

A sült krumplihoz

  1. A gombáról lehúzzuk a "héját", és kivágjuk a törzsét.
  2. A juhtúrót alaposan összekeverjük a mascarponéval, a borssal és a kaporral. Só nem kell bele, a juhtúró éppen elég sós.
  3. Betöltjük a gombába úgy, hogy pont színig legyen (én egy mokkáskanalat használok).
  4. Kétszer bepanírozzuk, mint rántott sajtnál szokás: liszt-tojás-prézli-tojás-prézli.
  5. 15 percre betesszük a hűtőbe.
  6. Nagyon forró olajban kirántjuk: a kalap domború részével lefelé tesszük az olajba. Kb 1 perc után megfordítjuk, és 20 mp után kivesszük az olajból (ha van olyan, amelyik kilyukad, azzal nem várok addig...:) ).
  7. A krumplit hozzávetőlegesen egyforma kockára vágjuk, és sós vízben félig puhára főzzük.
  8. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. Egy teflon,- vagy kerámia edényben megmelegítjük az olívaolajat, rátesszük a krumplit, sózzuk, borsozzuk és jól összeforgatjuk.
  10. Sütjük és hagyjuk, hogy kéreg képződjön rajta. Gyakran megforgatjuk (rázogatjuk inkább, mintsem keverjük).
  11. Ha elkészült levesszük a tűzről, rászórjuk a petrezselymet és a gombával együtt tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 6 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 10 perc

A sima rántott gombával szemben az az előnye, hogy sokkal könnyebb, hiszen nem kell mellé tartármártás: a töltelék a panír alatt szépen megolvad, és átveszi a gomba ízét. Mit mondjak még? Ez egy adaghoz való mennyiség, de ha egy kicsit nem figyelünk oda, simán megesszük a dupláját is. :) A juhtúró mellé az egyneműsítéshez tejfölt szoktak ajánlani, de az szerintem elég híggá teszi, tehéntúróval is szokták keverni (az meg milyen már... :) ), ezért javaslom a krémsajtot. Ha így pirítjuk a krumplit, kívül ropogós, belül puha lesz, ráadásul alig vesz fel zsiradékot.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!