Kapros juhtúróval töltött rántott gomba
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
A sült krumplihoz
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
30g juhtúró85 kcal
-
10g mascarpone40 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
Összesen
562
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
A sült krumplihoz
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
30g juhtúró85 kcal
-
10g mascarpone40 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
Összesen
562
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
A sült krumplihoz
-
45.3g csiperkegomba10 kcal
-
10g tojás13 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
5.4g zsemlemorzsa21 kcal
-
5.4g juhtúró15 kcal
-
1.8g mascarpone7 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
27.2g burgonya16 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
Összesen
101
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 994.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 441 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 357.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 424 micro
Összesen
562
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 994.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 441 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 357.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 424 micro
Összesen
562
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
A sült krumplihoz
-
1 db tojás
-
2 dkg finomliszt
-
3 dkg zsemlemorzsa
-
3 dkg juhtúró
-
1 dkg mascarpone
-
15 dkg burgonya
-
0.5 ek olívaolaj
Elkészítés
A sült krumplihoz
- A gombáról lehúzzuk a "héját", és kivágjuk a törzsét.
- A juhtúrót alaposan összekeverjük a mascarponéval, a borssal és a kaporral. Só nem kell bele, a juhtúró éppen elég sós.
- Betöltjük a gombába úgy, hogy pont színig legyen (én egy mokkáskanalat használok).
- Kétszer bepanírozzuk, mint rántott sajtnál szokás: liszt-tojás-prézli-tojás-prézli.
- 15 percre betesszük a hűtőbe.
- Nagyon forró olajban kirántjuk: a kalap domború részével lefelé tesszük az olajba. Kb 1 perc után megfordítjuk, és 20 mp után kivesszük az olajból (ha van olyan, amelyik kilyukad, azzal nem várok addig...:) ).
- A krumplit hozzávetőlegesen egyforma kockára vágjuk, és sós vízben félig puhára főzzük.
- Hagyjuk teljesen kihűlni.
- Egy teflon,- vagy kerámia edényben megmelegítjük az olívaolajat, rátesszük a krumplit, sózzuk, borsozzuk és jól összeforgatjuk.
- Sütjük és hagyjuk, hogy kéreg képződjön rajta. Gyakran megforgatjuk (rázogatjuk inkább, mintsem keverjük).
- Ha elkészült levesszük a tűzről, rászórjuk a petrezselymet és a gombával együtt tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 10898
- Feltöltés dátuma: 2013. május 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A sima rántott gombával szemben az az előnye, hogy sokkal könnyebb, hiszen nem kell mellé tartármártás: a töltelék a panír alatt szépen megolvad, és átveszi a gomba ízét. Mit mondjak még? Ez egy adaghoz való mennyiség, de ha egy kicsit nem figyelünk oda, simán megesszük a dupláját is. :) A juhtúró mellé az egyneműsítéshez tejfölt szoktak ajánlani, de az szerintem elég híggá teszi, tehéntúróval is szokták keverni (az meg milyen már... :) ), ezért javaslom a krémsajtot. Ha így pirítjuk a krumplit, kívül ropogós, belül puha lesz, ráadásul alig vesz fel zsiradékot.