r
Nosalty Logó

Kapros cukkinileves tojással

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Kapros cukkinileves tojással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

302
Kalória
11.9g
Fehérje
16.4g
Szénhidrátok
21.8g
Zsír
583.1g
Víz
263.3g
Koleszterin
2.6g
Rost
3.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1208 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    583.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1320 micro
Összesen 302 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2635.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    910 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    2332.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    770 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5279 micro
Összesen 1208 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    88.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 46 kcal

Elkészítés

  1. A cukkinit és a krumplit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra. A kaprot csipkedjük le a szárról, majd szintén vágjuk fel apróra.
  2. A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
  3. Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, a krumplit és az apróra vágott kaprot, majd szórjuk meg az ételízesítővel, egy csipet szerecsendióval, őrölt színes borssal, keverjük alaposan össze, és öntsük fel a vízzel.
  4. Ezután ízlés szerint sózzuk, és addig főzzük, míg a cukkini és a krumpli megpuhul. (ha szükséges, közben ízesítsünk utána)
  5. A lisztet keverjük simára a tejföllel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a levesbe.
  6. Ezután forraljuk fel a levest, majd egyesével, óvatosan üssük bele a tojásokat, és a lángot mérsékelve, szép lassan főzzük még pár percig. (miután beleütöttük a tojásokat, már nem szabad megkeverni, csak kicsit rázogatni az edényt, hogy a tojás ne törjön!!!!)
  7. Tálaláskor merjük a levest tányérba, tegyünk bele egy-egy főtt tojást, majd úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!