Káposztás-tepertőkrémes pogácsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Moncsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
kenyérsütő
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1550
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
6199
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 73.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2045 g
-
Cink 68 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 400 mg
-
Nátrium 1167 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 413.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 229 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
1550
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 183.2 g
Zsír
-
Összesen 295 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8180.1 g
-
Cink 270 mg
-
Szelén 306 mg
-
Kálcium 748 mg
-
Vas 217 mg
-
Magnézium 346 mg
-
Foszfor 1600 mg
-
Nátrium 4667 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 695.9 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 1654.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 439 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 915 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 27 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 121 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 864 micro
-
Kolin: 500 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 396 micro
-
β-karotin 504 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 991 micro
Összesen
6199
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A káposztát nagylyukú reszelőn lereszeljük, és besózzuk kb. 1 ek sóval.
- Amíg a káposzta levet ereszt, kenyérsütőgépben dagasztóprogramon (kb. 15 perces program) a vízből, tojásból, túróból, cukorból, tepertőkrémből, lisztből és élesztőből tésztát gyúrunk (gép híján természetesen kézzel is gyúrható, a hagyományos módon). Kb. 1 órát kelesztjük, szobahőmérsékleten, konyharuhával letakarva.
- Amíg a tészta kel, kinyomkodjuk a káposztát, megborsozzuk, és a zsíron lassú tűzön, néha megkeverve addig pirítjuk - pároljuk, amíg kenhető állagú nem lesz (ez az időtartam káposztánként nagyon eltérő lehet, 15-40 perc), majd a tűzről levéve hagyjuk langyosra hűlni.
- Miközben hűl a káposzta, az időközben megkelt tésztát kb. ujjnyi vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk.
- A tésztát megkenjük a káposztával, majd 1/3-át felhajtjuk, a második 1/3-át meg az előző harmad tetejére hajtjuk. Így egy újabb - kisebb - téglalapot kapunk, amivel megismételjük a műveletet a fentiek szerint. A tésztát letakarva újabb 30 percig kelesztjük.
- Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk kb. 2 cm vastagságúra, a tetejét berácsozzuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Ekkora mennyiségből 3 tepsire való pogácsám lett.)
- Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 6200
- Feltöltés dátuma: 2012. január 27.
Ajánló
A "nasi" és "sörkorcsolya" funkciókat remekül betölti.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Moncsa
22 recept
Kerti munkálatok miatt be kellett takarítanom egy csomó "félig kész" káposztát, épp kezdett (volna) fejesedni. Savanyítani ilyen állapotban nem lehet, így jobb híján - tekintettel a pillanatnyi szegényes választékra a hűtőben - ezt a pogácsát találtam ki, hogy ne vesszen kárba a finom káposzta. Amolyan mindent-bele pogi, kevés munkával. :)