r
Nosalty Logó

Káposztás tekercs albi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Káposztás tekercs albi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A káposztához

A tepsi kivajazásához

A kenéshez

Összesen 1139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A káposztához

A tepsi kivajazásához

A kenéshez

Összesen 5695 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A káposztához

A tepsi kivajazásához

A kenéshez

Összesen 207 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2113.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    1386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 1139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146 g

Zsír

  • Összesen
    190.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10566.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    1868 mg
  • Nátrium
    6931 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    838.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1138.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1783 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    295 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1076 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1660 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    1311 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1156 micro
Összesen 5695 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A káposztához

A tepsi kivajazásához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Káposzta: A fejes káposztát lereszeljük sajtreszelőn, majd enyhén sózzuk és rövid ideig állni hagyjuk. Majd a levét kicsavarva, keves zsiradékon lesütjük. Borssal fűszerezzük, ha szükséges, sózzuk.
  2. Tészta: Langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.
  3. A liszthez tesszük a sót, a doboz tejfölt, az olvasztott margarint, a tojást (2 db), végül a felfutott élesztőt.
  4. A tésztát kidolgozzuk, amúgy ebből az alapanyagból jó minőségű pogácsatésztát kapunk. Ha a tésztát összedagasztottuk, 15 percet pihentetjük.
  5. Ezt követően kinyújtjuk a tésztát, és meghintjük a káposzta 1/3-ával, majd hajtogatjuk.
  6. 15 percet ismételten pihentetjük. A tésztát újra kinyújtjuk, és ismét meghintjük káposztával. 15 percet pihentetjük, és újra nyújtjuk, és káposztázzuk.
  7. Ezt követően a tésztánkat feltekerjük, majd vékony pengéjű éles késsel 1,5-2 cm széles szeleteket vágunk.
  8. A tepsit kivajazzuk, majd a szeleteket belehelyezzük, és a tetejét tojással megkenjük.
  9. Hideg sütőbe tesszük, amit ezután 160 fokra állítunk, és a tésztát kb 20 percig sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 5523
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Ajánló

Egy jó csésze teát ajánlanék hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás tésztát készítettem, és túl sok lett a káposzta, és a helyen ahol dolgozom, minden nap készítünk pogácsát, különféle módon! Nos így jött az ötlet, hogy hozzáteszem a pogácsához. Nem bántam meg, tényleg nagyon finom. Egyébként, ha nem tojással kenjük meg, hanem fokhagymás tejföllel, illetve füstölt sajttal szórjuk, úgyis nagyon finom! A fent sorolt adagból 20-25 tekercset kapunk!

Hozzávalók

A tésztához

A káposztához

A tepsi kivajazásához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...