r
Nosalty Logó

Káposztás cvekedli graham-tésztából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gonoszka1
Káposztás cvekedli graham-tésztából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A káposztához

A házi tésztához

Összesen 623 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A káposztához

A házi tésztához

Összesen 2490 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A káposztához

A házi tésztához

Összesen 98 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    400 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 623 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4530.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    1474 mg
  • Nátrium
    1737 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.2 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    1600.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    439 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    927 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    695 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1341 micro
Összesen 2490 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A káposztához

A házi tésztához

Elkészítés

A káposztához

  1. A fejes káposztáról a sérült pár külső levelet leszedjük, megmossuk. Félbevágjuk, a torzsáját kivágjuk, és a nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Egy nagy lábosba beletesszük az olajat (lehet zsír is), és beleöntjük a cukrot. Karamellizáljuk a cukrot, majd belekeverjük a káposztát. 1-2 percig kevergetjük, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel. Fedő alatt kb. 20 percig dinszteljük.
  3. A tésztához 50 dkg lisztet átszitálunk, majd mélyedést csinálunk a közepébe. Beleütjük a tojásokat, sózzuk.
  4. Elkezdjük összedolgozni a tésztát. Közben lassacskán adjuk hozzá a langyos vizet. Annyi vizet adunk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. (A víz mennyisége függ a tojások nagyságától, és a liszt minőségétől is.)
  5. Ha összeállt a tészta, akkor 20 percig pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk. Letakarva megint kicsit pihentetjük kb. 20 percig.
  6. Ezután tetszőleges formára vágjuk, közben a maradék 10 dkg liszttel bőven megszórjuk a rétegeket.
  7. Majd kifőzzük a tésztát sós-olajos vízben.
  8. Ha a káposzta elfőtte a levét (ha kell utánaízesítünk) a leszűrt tésztával összekeverjük.
  9. Melegen tálaljuk ezt a finom, és egészséges fogást.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8957
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Káposztás cvekedli graham-tésztából
Gonoszka1 428 recept

Ezt az ételt Nagyikámtól tanultam. Apcikám egyik kedvence volt a káposztás cvekedli. Ebből mindig képes volt enni, annyira szerette. Én is sokszor készítettem már káposztás cvekedlit, de graham tésztával most először. Szerintem nagyon finom, és így még egészségesebb is.

Hozzávalók

A káposztához

A házi tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...