Káposztás cvekedli graham-tésztából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 1% Zsír
A káposztához
-
375g káposzta75 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g víz0 kcal
A házi tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g graham-liszt166 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
1g só0 kcal
-
15g víz0 kcal
Összesen
623
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1132.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 434 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 400 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 232 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
623
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.7 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4530.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 657 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 459 mg
-
Foszfor 1474 mg
-
Nátrium 1737 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 488.2 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 1600.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 439 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 927 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 695 micro
-
Kolin: 506 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 396 micro
-
β-karotin 514 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1341 micro
Összesen
2490
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A káposztához
- A fejes káposztáról a sérült pár külső levelet leszedjük, megmossuk. Félbevágjuk, a torzsáját kivágjuk, és a nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- Egy nagy lábosba beletesszük az olajat (lehet zsír is), és beleöntjük a cukrot. Karamellizáljuk a cukrot, majd belekeverjük a káposztát. 1-2 percig kevergetjük, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel. Fedő alatt kb. 20 percig dinszteljük.
- A tésztához 50 dkg lisztet átszitálunk, majd mélyedést csinálunk a közepébe. Beleütjük a tojásokat, sózzuk.
- Elkezdjük összedolgozni a tésztát. Közben lassacskán adjuk hozzá a langyos vizet. Annyi vizet adunk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. (A víz mennyisége függ a tojások nagyságától, és a liszt minőségétől is.)
- Ha összeállt a tészta, akkor 20 percig pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk. Letakarva megint kicsit pihentetjük kb. 20 percig.
- Ezután tetszőleges formára vágjuk, közben a maradék 10 dkg liszttel bőven megszórjuk a rétegeket.
- Majd kifőzzük a tésztát sós-olajos vízben.
- Ha a káposzta elfőtte a levét (ha kell utánaízesítünk) a leszűrt tésztával összekeverjük.
- Melegen tálaljuk ezt a finom, és egészséges fogást.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8956
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Ezt az ételt Nagyikámtól tanultam. Apcikám egyik kedvence volt a káposztás cvekedli. Ebből mindig képes volt enni, annyira szerette. Én is sokszor készítettem már káposztás cvekedlit, de graham tésztával most először. Szerintem nagyon finom, és így még egészségesebb is.