r
Nosalty Logó

Káposztás cvekedli graham-tésztából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Káposztás cvekedli graham-tésztából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A káposztához

A házi tésztához

623
Kalória
19.4g
Fehérje
122g
Szénhidrátok
8.3g
Zsír
400g
Víz
90g
Koleszterin
16.1g
Rost
20.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A káposztához

A házi tésztához

Összesen 623 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A káposztához

A házi tésztához

Összesen 2490 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A káposztához

A házi tésztához

Összesen 98 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    400 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 623 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4530.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    1474 mg
  • Nátrium
    1737 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.2 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

Víz

  • Összesen
    1600.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    439 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    927 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    695 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1341 micro
Összesen 2490 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

A káposztához

  1. A fejes káposztáról a sérült pár külső levelet leszedjük, megmossuk. Félbevágjuk, a torzsáját kivágjuk, és a nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Egy nagy lábosba beletesszük az olajat (lehet zsír is), és beleöntjük a cukrot. Karamellizáljuk a cukrot, majd belekeverjük a káposztát. 1-2 percig kevergetjük, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel. Fedő alatt kb. 20 percig dinszteljük.
  3. A tésztához 50 dkg lisztet átszitálunk, majd mélyedést csinálunk a közepébe. Beleütjük a tojásokat, sózzuk.
  4. Elkezdjük összedolgozni a tésztát. Közben lassacskán adjuk hozzá a langyos vizet. Annyi vizet adunk hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. (A víz mennyisége függ a tojások nagyságától, és a liszt minőségétől is.)
  5. Ha összeállt a tészta, akkor 20 percig pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk. Letakarva megint kicsit pihentetjük kb. 20 percig.
  6. Ezután tetszőleges formára vágjuk, közben a maradék 10 dkg liszttel bőven megszórjuk a rétegeket.
  7. Majd kifőzzük a tésztát sós-olajos vízben.
  8. Ha a káposzta elfőtte a levét (ha kell utánaízesítünk) a leszűrt tésztával összekeverjük.
  9. Melegen tálaljuk ezt a finom, és egészséges fogást.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Ezt az ételt Nagyikámtól tanultam. Apcikám egyik kedvence volt a káposztás cvekedli. Ebből mindig képes volt enni, annyira szerette. Én is sokszor készítettem már káposztás cvekedlit, de graham tésztával most először. Szerintem nagyon finom, és így még egészségesebb is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!