Káposztás csirke
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
250g savanyú káposzta48 kcal
-
75g füstölt szalonna491 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
817
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
1000g savanyú káposzta190 kcal
-
300g füstölt szalonna1965 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
3268
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
43.5g csirkecomb48 kcal
-
43.5g savanyú káposzta8 kcal
-
13g füstölt szalonna85 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
141
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.3 g
Zsír
-
Összesen 73.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2280.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 1780 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 335.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 856 micro
Összesen
817
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.4 g
Zsír
-
Összesen 293.2 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 133 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 754 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9121.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 359 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 1264 mg
-
Nátrium 7122 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1341.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 142 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 320 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3423 micro
Összesen
3268
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 310 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
-
1 kg savanyú káposzta
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
- Előző nap:acsirkét feldaradoljuk és/vagy acsirkecombokathajlatnál csontig bevágjuk. Megszórjuk ételízesítővel.
- Az étel készítése előtt a savanyú káposztát egy léből kimossuk, ha nagyon savanyúnak érezzük.
- Megfelelő méretű tepsi alját a szalonnaszeletek felével kibéleljük, erre egyenletesen, lazán elterítjük a levéből kicsavart káposzta felét. A husokatbőrrel lefele eligazítjuk a káposzta ágyon, ezután ismét káposzta következik az előbb leírt módon. Végül a maradék szalonnával betakarjuk.
- Alufóliával szorosan lezárva, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1 órát pároljuk. A tepsit kivesszük a sütőből, a fóliát levesszük, és a húson szúrópróbát végzünk. Ha a hús puha, akkor a szalonnát, a felső káposztaréteget és a husokattányérra szedjük.
- Visszatesszük a káposztát, majd a szalonnát, tetejére a husokat, bőrrel felfelé. Sütőbe vissza helyezve erősebb hőmérsékleten addig sütjük, amíg a bőre ropogós nem lesz.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35X24
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 51 alkalommal
- Receptkönyvben: 197
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 20970
- Feltöltés dátuma: 2011. október 17.
Ajánló
Aki a csirke bőrét nem szereti, tálalás előtt húzza le, mert ha sütés előtt teszi, akkor a hús kiszárad! Friss kenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
A finom savanyú káposztát nagyon szeretjük, természetesen a csirkecombot és a füstölt szalonnát is. Az ötlet adja magát, tehát együtt felséges. A férjem készítette először, ő szalmaözvegy vagy agglegény ételnek hívja, mert olyan egyszerű.