r
Nosalty Logó

Kápiapaprikás-fetakrém

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Kápiapaprikás-fetakrém
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 539 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    801 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2066.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    1144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1601 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 539 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kápia paprikát sütőben jól megsütjük. Amikor elkészült, lefedjük alufóliával, kicsit hűlni hagyjuk, amikor már nem égeti össze a kezünket, lehúzzuk a héját.
  2. A paprika húsát, feta sajtot, görög joghurtot, olívaolajat és a reszelt fokhagymát jól összekeverjük, sóval és kevés pirospaprikával ízesítjük sűrű kóstolgatások közepette. (Azért még maradt a családnak is.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 3027
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 06.

Ajánló

Este egy pohár rozé remekül illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kápiapaprikás-fetakrém
Pogácsa 392 recept

Egy pici görög családi panzióban volt reggelire a sok finomság mellett. Elkértem a receptet, de egy kicsit változtattam rajta. Egyrészt ők sokkal több olajjal készítették, másrészt csak villával volt nagyjából összetörve, én ellenben most rendesen elkevertem, majd kipróbálom darabosabban is. Arra nem emlékszem, hogy fokhagymát raktak-e bele, de úgy gondolom, hogy a fokhagyma gyakorlatilag mindenbe mehet, így én reszeltem bele. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...