Kandírozott citrom dél-olasz módra
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
57g citrom9 kcal
-
42g só0 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
333g cukor1290 kcal
-
33g cukorszirup94 kcal
Összesen
1393
kcal
- 0% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
340g citrom52 kcal
-
250g só0 kcal
-
6000g víz0 kcal
-
2000g cukor7740 kcal
-
200g cukorszirup566 kcal
Összesen
8358
kcal
- 0% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
3.9g citrom1 kcal
-
2.8g só0 kcal
-
68.3g víz0 kcal
-
22.8g cukor88 kcal
-
2.3g cukorszirup6 kcal
Összesen
95
kcal
- 0% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16290.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 16214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 361.7 g
-
Cukor 359 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 1033.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
1393
kcal
- 0% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97743.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 333 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 97283 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2170 g
-
Cukor 2154 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 6200.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
8358
kcal
- 0% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1112 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 1107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A citromokat miután félbevágtuk, tegyük annyi sóba, ami ellepi, s hagyjuk benne 2 napig. A citrom minél éretlenebb, annál hosszabb ideig legyen a sóban.
- Utána a citromot főzzük át vízben 5-6-szor, az alábbi módon: tegyük a citromokat a vízbe, s amikor a víz elkezd főni, akkor cseréljük le a vizet.
- Miután ezt elvégeztük 5-6 alkalommal, készítsünk 2 kg cukorból és 2 l vízből cukorszirupot - fele-fele arányban, s addig főzzük, amíg szirup állagú nem lesz -, majd adjuk hozzá a glükózszirupot is, és 5 napig az alábbi módon főzzük benne a citromot: kezdjük el kis lángon melegíteni a szirupban lévő citromokat, s amikor elkezd a szirup forrni, hagyjuk így 1-2 percig, majd zárjuk el a tüzet. Hagyjuk benne a citromot, s ezt ismételjük meg másnap is, egészen 5 napon keresztül.
- Az 5. napon kész a kandírozott citrom. A megmaradt szirup pedig szénsavas ásványvízzel kiváló szörp lesz. A kandírozott citromot pedig bármilyen süteménybe tehetjük, amibe jól passzol. Hamarosan hozok is majd egy ilyet! Köszönöm Davide!
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3429
- Feltöltés dátuma: 2013. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mindannyian szeretjük a kandírozott citrommal készült süteményeket, ugye? Készítsük el hozzá mi magunk a kandírozott citromot úgy, ahogy Dél-Olaszországban készítik.