Kalácsfelfújt bellatorta konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
420
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1683
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 678.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
420
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.9 g
Zsír
-
Összesen 56.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 630 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2715.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 806 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 581 mg
-
Nátrium 1094 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 225.4 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 179.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 247 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 393 micro
-
Kolin: 515 mg
-
Retinol - A vitamin: 247 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 839 micro
Összesen
1683
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kalácsokat felszeleteljük.
- A tojásokat a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal villával kissé felverjük.
- Egy közepes sütőformát kikenünk vajjal vagy margarinnal.
- A kalácsszeleteket a keverékben jól megforgatjuk, hogy mindenhol jól átjárja.
- Lapjára lefektetjük a tálban.
- Megszórjuk mazsolával.
- Addig rétegezzük, amíg a kalács el nem fogy (nekem 2 sor lett).
- Ha marad a keverékből, a végén ráöntjük.
- Betesszük az előmelegített sütőbe, és kb 160 fokon 35-40 percig sütjük.
- Melegen baracklekvárral tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1823
- Feltöltés dátuma: 2013. június 05.
Ajánló
Könnyű, gyors, olcsó.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nem tudtam a megmaradt kaláccsal mit csinálni, így került új formában a leves után desszertként.