Kalácsfelfújt bellatorta konyhájából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
420
Kalória
14.7g
Fehérje
56.3g
Szénhidrátok
14.1g
Zsír
44.8g
Víz
157.5g
Koleszterin
1.9g
Rost
22.8g
Cukor
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
420
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1683
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 678.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
420
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.9 g
Zsír
-
Összesen 56.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 630 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2715.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 806 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 581 mg
-
Nátrium 1094 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 225.4 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 179.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 247 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 393 micro
-
Kolin: 515 mg
-
Retinol - A vitamin: 247 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 839 micro
Összesen
1683
kcal
- 12% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
186
kcal
Elkészítés
- A kalácsokat felszeleteljük.
- A tojásokat a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal villával kissé felverjük.
- Egy közepes sütőformát kikenünk vajjal vagy margarinnal.
- A kalácsszeleteket a keverékben jól megforgatjuk, hogy mindenhol jól átjárja.
- Lapjára lefektetjük a tálban.
- Megszórjuk mazsolával.
- Addig rétegezzük, amíg a kalács el nem fogy (nekem 2 sor lett).
- Ha marad a keverékből, a végén ráöntjük.
- Betesszük az előmelegített sütőbe, és kb 160 fokon 35-40 percig sütjük.
- Melegen baracklekvárral tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 40 perc
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
Nem tudtam a megmaradt kaláccsal mit csinálni, így került új formában a leves után desszertként.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!