r
Nosalty Logó

Kalács citromos töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Damilli
Kalács citromos töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 566 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3392 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 341 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 566 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    126.3 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2429.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    1022 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.2 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 3392 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1/3 pohár meleg tejben feloldunk 1 evőkanál cukrot és az élesztőt, és 10-15 percre meleg helyre tesszük.
  2. Egy edénybe feltörjük a tojást, hozzáadjuk a tejet, az élesztőt, a maradék cukrot, a vajat, a vaníliás cukrot, és jól összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, és összegyűrjük a tésztát.
  4. Kiöntjük a lisztezett deszkára, és jól összedolgozzuk.
  5. Ha a tészta túl híg, adjunk hozzá még 1-2 evőkanálnyi lisztet.
  6. A tésztát hagyjuk 45-60 percre meleg helyen kelni.
  7. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. Ehhez összekeverjük a cukrot, a reszelt citrom- és narancshéjat. Félretesszük, hogy a cukor magába szívja a héj nedvességét.
  8. A sütőt melegítjük.
  9. Egy kb. 30x10x7 cm tégla alakú sütőformát bekenünk zsiradékkal.
  10. Az olvasztott vajat a cukros töltelékkel összekeverjük.
  11. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, és kinyújtunk belőle 50x30 cm-es téglalapot.
  12. A cukros töltelékkel bekenjük, és 5 egyforma 10х30 cm-es téglalapokra felvágjuk.
  13. Az első téglalapra rátesszük a második téglalapot, és így tovább.
  14. A rakás tésztát merőlegesen vágjuk fel a 6 egyenlő 10х5 cm-es csíkra.
  15. A csíkokat a vágással felfelé beletesszük a sütőformába. A sütőformába kell egy kis hely a kelésnek.
  16. A kalácsot további 30-50 percet meleg helyen kelesztjük, amíg kétszeresére nem nő.
  17. 30-35 perc alatt készre sütjük.
  18. A sütés után 10-15 percig a sütőformában hagyjuk, utána óvatosán kivesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x10x7
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3564
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 21.

Ajánló

Forró kakaóval kellemes társaságban csipegetve fogyasszuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kalács citromos töltelékkel
Damilli 39 recept

Nagyon finom, és nagyon mutatós! Isteni illatokat áraszt a sütés közben. A ropogós héja és puha belseje a kürtöskalácsra emlékeztet. Ízlés szerint tehetjük a töltelékbe a citrom és narancs apróra vágott cukrozott héját is. Bár sütésnél egy kicsit kipotyogott belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...