Kalács citromos töltelékkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Damilli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
67g finomliszt243 kcal
-
9g cukor36 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
10g teavaj72 kcal
-
6 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
2g vaj17 kcal
A töltelékhez
-
19g cukor72 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
10g teavaj72 kcal
Összesen
566
kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
56g cukor217 kcal
-
20g instant élesztő65 kcal
-
2g só0 kcal
-
150g tej84 kcal
-
60g teavaj430 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
14g vaj100 kcal
A töltelékhez
-
112g cukor433 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
60g teavaj430 kcal
Összesen
3392
kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
40.2g finomliszt146 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
7 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
15.1g tej8 kcal
-
6g teavaj43 kcal
-
4 kcal
-
11.1g tojás14 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
A töltelékhez
-
11.3g cukor44 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
6g teavaj43 kcal
Összesen
341
kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 405 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
566
kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.2 g
Zsír
-
Összesen 126.3 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2429.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 783 mg
-
Nátrium 1022 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 498.2 g
-
Cukor 185 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 144.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1071 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 622 micro
-
Kolin: 358 mg
-
Retinol - A vitamin: 1054 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 559 micro
Összesen
3392
kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
341
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
56 g cukor
-
5 kávéskanál instant élesztő
-
0.5 kávéskanál só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
A töltelékhez
-
112 g cukor
Elkészítés
A tésztához
- 1/3 pohár meleg tejben feloldunk 1 evőkanál cukrot és az élesztőt, és 10-15 percre meleg helyre tesszük.
- Egy edénybe feltörjük a tojást, hozzáadjuk a tejet, az élesztőt, a maradék cukrot, a vajat, a vaníliás cukrot, és jól összekeverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, a sót, és összegyűrjük a tésztát.
- Kiöntjük a lisztezett deszkára, és jól összedolgozzuk.
- Ha a tészta túl híg, adjunk hozzá még 1-2 evőkanálnyi lisztet.
- A tésztát hagyjuk 45-60 percre meleg helyen kelni.
- Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. Ehhez összekeverjük a cukrot, a reszelt citrom- és narancshéjat. Félretesszük, hogy a cukor magába szívja a héj nedvességét.
- A sütőt melegítjük.
- Egy kb. 30x10x7 cm tégla alakú sütőformát bekenünk zsiradékkal.
- Az olvasztott vajat a cukros töltelékkel összekeverjük.
- A tésztát lisztezett deszkára tesszük, és kinyújtunk belőle 50x30 cm-es téglalapot.
- A cukros töltelékkel bekenjük, és 5 egyforma 10х30 cm-es téglalapokra felvágjuk.
- Az első téglalapra rátesszük a második téglalapot, és így tovább.
- A rakás tésztát merőlegesen vágjuk fel a 6 egyenlő 10х5 cm-es csíkra.
- A csíkokat a vágással felfelé beletesszük a sütőformába. A sütőformába kell egy kis hely a kelésnek.
- A kalácsot további 30-50 percet meleg helyen kelesztjük, amíg kétszeresére nem nő.
- 30-35 perc alatt készre sütjük.
- A sütés után 10-15 percig a sütőformában hagyjuk, utána óvatosán kivesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x10x7
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3556
- Feltöltés dátuma: 2011. december 21.
Ajánló
Forró kakaóval kellemes társaságban csipegetve fogyasszuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Damilli
39 recept
Nagyon finom, és nagyon mutatós! Isteni illatokat áraszt a sütés közben. A ropogós héja és puha belseje a kürtöskalácsra emlékeztet. Ízlés szerint tehetjük a töltelékbe a citrom és narancs apróra vágott cukrozott héját is. Bár sütésnél egy kicsit kipotyogott belőle.