r
Nosalty Logó

Kakaós-tejfölös mézes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Kakaós-tejfölös mézes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rétegzéshez

Összesen 879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rétegzéshez

Összesen 7025 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rétegzéshez

Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.3 g

Zsír

  • Összesen
    276.6 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1016 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3801.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1499 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1075 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1035.5 g
  • Cukor
    535 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2074 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 7025 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A rétegzéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a pudingot, a cukrot csak akkor tesszük bele, amikor a puding megfőtt, mert kevesebb a tej a szokásosnál, ezért könnyen odakap. Még melegen belekavarjuk a tejfölt, és kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, majd fokozatosan adagolva a pudingba keverjük.
  2. Tészta: A liszt kivételével a hozzávalókat gőz felett felmelegítjük (habzásig). Hozzáadjuk a lisztet, és simára kavarjuk. A masszát három részre osztjuk, kettőt az edényben hagyunk, lefedjük, és a lángot elzárjuk. A sütőt begyújtjuk, lisztezett deszkán az első adagot kinyújtjuk. Kezdetben ragad, ezért alul-felül lisztezzük.
  3. Sütőpapíron tepsi háton előmelegített sütőben megsütjük. Gyorsan sül, figyeljük, mert könnyen megég (kb. 8 -10 perc). Ezalatt kinyújtjuk a második, majd a harmadik lapot, ezeket is megsütjük. Sütés előtt a lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel.
  4. A kihűlt lapokat megtöltjük. Az első lapra krém, rátesszük a második lapot, újra krém, rá a harmadik lap, ekkor középen a tésztát keresztbe félbevágjuk, a fél lapot (harmadik lap) megkenjük lekvárral, majd ráhelyezzük a másik tészta tömböt. A tetejét bevonjuk cukormázzal vagy csokival, de megszórhatjuk porcukorral is.
  5. Fóliával letakarva hidegre tesszük, amíg megpuhul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28x38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 429
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 57484
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 21.

Ajánló

Fólia között könnyebb a nyújtás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós-tejfölös mézes
Csiki Piroska 230 recept

A cukormáz a Citrom szeletemnél leírt módon készült. Készíthetjük nem emeletesnek, ilyenkor 4 kisebb lapot nyújtunk. 40 éve készítem ezt a süteményt. Az unokám szerint ez a kedvenc a kedvencek között. Siettethetjük a puhulást, ha nedves konyharuhával letakarjuk, még mielőtt a máz rákerülne.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A rétegzéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...