r
Nosalty Logó

Kakaós-tejfölös mézes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS36 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csiki Piroska
Kakaós-tejfölös mézes
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A rétegzéshez

879
Kalória
12.3g
Fehérje
129.4g
Szénhidrátok
34.6g
Zsír
45.6g
Víz
126.9g
Koleszterin
2.7g
Rost
66.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rétegzéshez

Összesen 879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rétegzéshez

Összesen 7025 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rétegzéshez

Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.3 g

Zsír

  • Összesen
    276.6 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1016 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3801.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1499 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1075 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1035.5 g
  • Cukor
    535 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    364.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2074 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 7025 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a pudingot, a cukrot csak akkor tesszük bele, amikor a puding megfőtt, mert kevesebb a tej a szokásosnál, ezért könnyen odakap. Még melegen belekavarjuk a tejfölt, és kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, majd fokozatosan adagolva a pudingba keverjük.
  2. Tészta: A liszt kivételével a hozzávalókat gőz felett felmelegítjük (habzásig). Hozzáadjuk a lisztet, és simára kavarjuk. A masszát három részre osztjuk, kettőt az edényben hagyunk, lefedjük, és a lángot elzárjuk. A sütőt begyújtjuk, lisztezett deszkán az első adagot kinyújtjuk. Kezdetben ragad, ezért alul-felül lisztezzük.
  3. Sütőpapíron tepsi háton előmelegített sütőben megsütjük. Gyorsan sül, figyeljük, mert könnyen megég (kb. 8 -10 perc). Ezalatt kinyújtjuk a második, majd a harmadik lapot, ezeket is megsütjük. Sütés előtt a lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel.
  4. A kihűlt lapokat megtöltjük. Az első lapra krém, rátesszük a második lapot, újra krém, rá a harmadik lap, ekkor középen a tésztát keresztbe félbevágjuk, a fél lapot (harmadik lap) megkenjük lekvárral, majd ráhelyezzük a másik tészta tömböt. A tetejét bevonjuk cukormázzal vagy csokival, de megszórhatjuk porcukorral is.
  5. Fóliával letakarva hidegre tesszük, amíg megpuhul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28x38

A cukormáz a Citrom szeletemnél leírt módon készült. Készíthetjük nem emeletesnek, ilyenkor 4 kisebb lapot nyújtunk. 40 éve készítem ezt a süteményt. Az unokám szerint ez a kedvenc a kedvencek között. Siettethetjük a puhulást, ha nedves konyharuhával letakarjuk, még mielőtt a máz rákerülne.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Ha ezt látod, ne vedd meg: 4 zöldséghiba, ami rossz...

Mind álltunk már egyre bosszúsabban egy nagy láda répa, padlizsán vagy burgonya fölött válogatva, egyre mélyebbre túrva a kupacban a tökéletes darab zöldségért. Legközelebb ilyen helyzetben konzultáljunk a Napi Tipp alábbi listájával, ami segíthet a választásban.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!