Kakaós piskóta lekvárral és cukormázzal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
8 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
27g cukor103 kcal
-
2g víz0 kcal
-
12 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
17g lekvár/ dzsem46 kcal
A mázhoz
Összesen
356
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
91 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0 kcal
-
320g cukor1238 kcal
-
24g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
200g lekvár/ dzsem556 kcal
A mázhoz
Összesen
4271
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
28.7g tojás36 kcal
-
16.3g finomliszt59 kcal
-
2.6g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
20.9g cukor81 kcal
-
1.6g víz0 kcal
-
9 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
13.1g lekvár/ dzsem36 kcal
A mázhoz
Összesen
278
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.1 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
356
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.1 g
Zsír
-
Összesen 60.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4429.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 795 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 1965 mg
-
Nátrium 1108 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 877.2 g
-
Cukor 619 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 445.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 620 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 1190 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2011 micro
Összesen
4271
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.3 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
25 dkg finomliszt
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
32 dkg cukor
-
3 ek víz
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
20 dkg lekvár/ dzsem
A mázhoz
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és aszódabikarbónával.
- A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
- A fehérjébe egy csipetnyi sót szórunk, és kemény habbá verjük.Kanalanként hozzáadjuk a vizet, közben tovább verjük a habot.
- A kristálycukrotkanalanként adagolva belekeverjük.A sárgájákat is apránként adagolva hozzákeverjük a géppel a tojáshabhoz.
- Most már csak fakanállal dolgozunk tovább:
- A hab tetejére rászórjuk a kakaós-sütőporos-szódabikarbónás liszt egy részét, hozzáadjuk a 2 ek étolajat, és óvatosan belekeverjük a liszttel együtt a habba. A többi lisztes keveréket is hozzákeverjük, de nagyon óvatosan, több részletben, nehogy összetörjön a hab.
- Egy előre kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát. A tepsi közepétől kicsit húzogassuk a széle felé, mert úgy lesz szép egyenletes és egyforma vastagságú a piskótánk. A tepsi széleit egyáltalán ne zsírozzuk, akkor sütés után sem fog összeesni a széle a piskótának. Ha lehet, teflonos tepsiben süssük a tésztánkat.
- Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük, majd még 30 percig 180 fokon hőlégkeveréses sütőben.
- Ha a beleszúrt hústűre nem ragad már tészta, éselvált a tepsitől a széle, akkor átsült a piskótánk.
- Várjunk 1-2 órát, mielőtt még kettévágnánk egy nagy, vizes késsel a kihűlt piskótát.
- Kenjük meg vastagon finom lekvárral a tészta alsó részét, majd helyezzük vissza a tetejét.
- Keverjük ki a porcukrot 2 ek forróvízzel és citromlével, majd ezt a sűrű cukormázat kenjük a süti tetejére.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26x36x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 388
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 51
- Össznézettség: 45742
- Feltöltés dátuma: 2013. április 12.
Ajánló
Leggyakrabban házi baracklekvárral készítem, most meggylekvárral készült, de nagyon finom szilvalekvárral is. Ha nem szeretnénk cukormázzal megkenni, megszórhatjuk vaníliás porcukorral.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bjkata
96 recept
Amikor nagyon gyorsan szeretnénk valamilyen finom süteményt a családi asztalra varázsolni, akkor jöhet az egyszerű lekváros piskóta egy kis citromos cukormázzal feldobva.:)