r
Nosalty Logó

Kakaós-kókuszos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós-kókuszos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 667 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3993 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 667 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    156.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1770.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.3 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1380 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    994 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 3993 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, és a margarint felolvasztjuk.
  2. A lisztet összekeverjük az élesztővel, és hozáadjuk az összes hozzávalót. A tejet kis adagokban keverjük hozzá, csak annyit, amennyit felvesz a tészta.
  3. Összedagasztjuk. Ha a tészta összeállt, belisztezzük a tetejét, és 1 órát kelni hagyjuk meleg helyen.
  4. Közben elkészítjük a tölteléket: a puha margarint a kakaót és a kókuszreszeléket összekeverjük.
  5. A megkelt tésztát egyszer átgyúrjuk, és 2 cipóra osztjuk.
  6. Lisztezett felületen 30x25 cm-es téglalappá nyújtjuk mind a két cipót.
  7. A tölteléket egyenletesen elkenjük rajtuk.
  8. A téglalapokat, mint a bejglit hosszában feltekerjük.
  9. Hosszában, középen kettévágjuk, de úgy, hogy a tészta végén 1 cm-es részben egyben maradjon!
  10. A két részt összefonjuk.
  11. A sütőt előmelegítjük légkeveréssel.
  12. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk a fonatokat, a tetejüket megkenjük a tojássárgájával, és bőven megszórjuk kristálycukorral.
  13. Húsz perc kelesztés után megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 247
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 19024
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az elronthatatlan kelt tésztát Csicseriborsónál talátam. Hát egyszerűen nagyszerű! Nagyon-nagyon finom és gyönyörű! Minden kezdő és haladó szakácsnak ajánlom!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...